Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Jonna Hämäläinen, Customer Happiness & Marketing Specialist.

Jonna Hämäläinen

Customer Happiness Coordinator / 5.1.2023

Tägit: Motivaatio, Työhaastattelu, Työnhaku

Aloitin vuoden 2022 työttömänä edellisen työsuhteeni päätyttyä vuoden 2021 lopussa. Käytin ensimmäisen kuukauden palautumiseen ja mietin, millaisia tehtäviä haluaisin jatkossa tehdä ja millaisessa yhteisössä haluaisin työskennellä. Päätin keskittyä työnhaussa motivaation esiin tuomiseen enkä hakemusten määrään, sillä tavoitteenani oli löytää mielekäs työ.

Laitoin hakemuksia vain aidosti kiinnostaviin tehtäviin sen sijaan, että olisin yrittänyt saada minkä tahansa osaamistani vastaavan työn. Asetin kuitenkin itselleni deadlinen, johon mennessä mielekkään työn olisi löydyttävä. Aikarajan jälkeen alentaisin kriteerejäni, sillä talouteni ei kestäisi pitkäaikaista työttömyyttä.

Ehdin laittamaan yhteensä 11 hakemusta, joista 7 johti työhaastatteluun. Tämä oli kohdallani hyvä saavutus, sillä aiemmin vain joka kolmas tai neljäs hakemukseni oli johtanut haastatteluun. Kaikki haastattelut eivät edenneet seuraavalle kierrokselle, mutta oivalsin myöhemmin, etten olisi ollut motivoitunut kyseisissä tehtävissä pitkään.

Toiselle kierrokselle edenneistä rekrytoinneista olin aidosti motivoitunut, sillä tehtävät vaikuttivat mielenkiintoisilta ja niissä pääsisin kehittämään osaamistani haluamaani suuntaan. Juuri motivaation avulla sainkin napattua haluamani paikan.

Vaikkei viime vuosi alkanutkaan suunnitellusti, opin ainakin työnhausta muutaman asian:

Kun annat motivaatiosi näkyä työnhaussa, onnistut paremmin kuin uskotkaan ja voit jopa napata unelmatyösi. Tsemppiä työnhakuun!


Myös Duunitorin kansallisen rekrytointitutkimuksen 2022 mukaan, motivaatio on rekrytoijien mielestä tärkein tekijä rekrytointipäätöksen kannalta! Voit ladata tutkimuksen täältä.


💡 Tukea työnhakuun:

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä