Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Erno Heino, Recruitment Marketing Specialist, MPS Career.

Erno Heino

Recruitment Marketing Specialist, MPS Career / 2.3.2023

Tägit: Työnhaku

Työnantajien tavat ilmoitella uusista työpaikoista vaihtelevat jonkin verran. Osa yrityksistä julkaisee hakuja hyvinkin pienillä panostuksilla luottaen työntekijöidensä verkostojen voimaan, kun taas jotkin työnantajat pitävät tarkasti huolen avoimen työtehtävän näkymisestä mahdollisimman monessa mediassa. 

Työnhakijan kannalta tilanne voi joskus tuntua haastavalta, etenkin jos uuden työn löytäminen on erittäin ajankohtaista ja akuuttia. Tämän työnhaun sivustojen esittelyn tarkoituksena on antaa yleiskatsaus keskeisten palveluiden eri piirteistä ja ominaisuuksista – ja siten helpottaa mahdollista urakkaa avoimien työpaikkailmoitusten seuraamisessa vuonna 2023.


💡 Tuntuuko työnhaun aloittaminen hankalalta tai onko tuleva suunta uralle etsinnässä? Ota Onnistujan urapalvelu avuksesi!


Jobly (entinen Monster.fi) 

Monster ei ole kadonnut maailmalla mihinkään, mutta Suomessa palvelun nimi vaihtui Joblyksi paikallisten yrityskauppojen myötä.

Jobly tarjoaa edelleen hakijalle samat mahdollisuudet työpaikkojen selailuun ja seuraamiseen kuin Monster.fi. Erityisen hakumahdollisuuden tarjoaa Joblyn ”Vaikuttavuus”-suodatin, jonka avulla hakija voi etsiä työnantajia niiden positiivisen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden perusteella. Jobly tarjoaa työnhakijoille mahdollisuuden tilata työpaikoista ilmoituksia sähköpostitse. 

Blogin kirjoitushetkellä Joblylla oli auki 36 466 työpaikkaa.

Duunitori 

Duunitori on vuosi vuodelta kasvattanut osuuttaan Suomen keskeisten työnhakukanavien kentällä. Duunitori tarjoaa muiden työnhakusivustojen tapaan hakijalle mahdollisuuden asettaa hakuvahti ja suodattaa työpaikkoja etätyö-kriteerillä. Duunitori on kampanjoinut paljon palkka-avoimuuden puolesta ja työpaikkalistauksissa onkin korostetusti €-merkintä niillä työpaikoilla, joissa palkasta kerrotaan avoimesti esimerkiksi palkkahaarukalla. Duunitori tarjoaa hakijoille sähköpostiin tilattavan uusista työpaikoista kertovan Duunivahdin. 

Blogin kirjoitushetkellä Duunitorilla oli auki 48 134 työpaikkaa, joista osa on selvästi kaksoiskappaleita Työmarkkinatorilta haetuista työpaikoista ja erikseen Duunitorille julkaistuista ilmoituksista.

Oikotie 

Oikotie jatkaa edelleen keskeisenä työpaikkailmoittelun kanavana. Oikotie tarjoilee monelle työpaikkasivustolle tutut suodattimet etätyöstä ja tehtävätasosta. Oikotie tarjoaa sähköpostiin tilattavan hakuvahdin uusista työpaikoista.  

Duunitorin tapaan Oikotie on halunnut osallistua talkoisiin palkka-avoimuuden parantamiseksi ja palvelussa on mahdollista suodattaa näkyviin vain ne työpaikat, joissa palkasta kerrotaan konkreettisesti euroina. Myös Oikotieltä löytyy €-merkintä paikoista, joissa palkka on kerrottu. 

Blogin kirjoitushetkellä Oikotiellä oli auki 39 769 työpaikkaa.

LinkedIn 

Kolmesta edellisestä erottuen joidenkin työpaikkojen hakeminen vaatii käyttäjän luomista palveluun. Tämä on tilanne silloin, kun työpaikkaa ilmoittava yritys hyödyntää LinkedInin ”easy apply”-toimintoa, jolloin hakeminen on mahdollista useimmiten pelkällä LinkedIn-profiililla. 

LinkedInin aktiivisten käyttäjien määrä on kasvanut Suomessa viimeisen parin vuoden aikana ja palvelu tavoittaa viikoittain jo 21% 16-74-vuotiaista suomalaisista (DNA 2022). LinkedIn on vakiinnuttanut paikkansa myös aktiivisen työnhaun kanavana. 

Blogin kirjoitushetkellä LinkedInin Jobs-osiossa oli auki 13 031 työpaikkaa sijainnilla Finland. LinkedInissä saa kirjautuneena käyttäjänä kytkettyä päälle ilmoitukset uusista omaan profiiliin tai kiinnostuksiin osuvista työpaikoista. 

Työmarkkinatori (entinen TE-palvelut) 

Myös julkishallinnon puolella on eletty brändiuudistusten aikaa, kun vielä joku aika sitten ”mollinakin” tunnettu TE-palvelut muuttui Työmarkkinatoriksi keväällä 2022. 

Työmarkkinatorilla on mahdollista etsiä työpaikkoja jo aikaisemmin TE-palveluista tutuilla ammattiryhmittelyillä. Sijainnin kohdalta voit valita myös näkyviin etätyön mahdollistavat paikat. Työmarkkinatori mahdollistaa myös sähköpostiin tilattavan työpaikkavahdin käytön ilman rekisteröitymistä. 

Blogin kirjoitushetkellä Työmarkkinatorilla oli auki 36 037 työpaikkaa. 

Yhteenveto esitellyistä työnhaun palveluista:

Avoimet työpaikat vuonna 2023.

Huomioitavaa luvuissa: Jotkut työhakusivustot keräävät palveluidensa listauksiin työpaikkailmoituksia myös Työmarkkinatorilta. Täten sama työpaikka voi olla useampaan kertaan samassa palvelussa ja nostaa listattujen ilmoitusten kokonaismäärää. 

Aktiivisen työnhakijan kannattaa muistaa, että moni yritys julkaisee työpaikkojansa vain osassa kanavista. Monen kanavan samanaikainen säännöllinen seuraaminen saattaa käydä ajankäytön kannalta kuluttavaksi. Eri palveluiden tarjoamia hakuvahteja kannattaneekin silloin hyödyntää monipuolisesti. 

Muita maininnan arvoisia sivustoja:


Kirjoittaja Erno Heino työskentelee MPS:llä rekrytointimarkkinoinnin asiantuntijana ja julkaisee työpaikkailmoituksia useissa eri kanavissa. Erno kokee itsekin uupumusta aika ajoin informaatiotulvan keskellä. 


💡 Haluatko rekrytoijan apua työnhakuun? Startti työnhakuun -sparraus sopii sinulle, jos kaipaat apua:

Tutustu Startti työnhakuun -sparraukseen täältä!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä