Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Business Development Manager / 2.1.2019

Tägit: Itsetuntemus, Palautuminen

Ruuhkavuosien huiput osuvat usein arkiaamuihin ja -iltoihin. Listasin viisi vinkkiä, jotka ovat osoittautuneet meidän perheen work-life-balanssin (ja vanhempien hermojen) pelastajiksi.

  1. Hyötyliiku, hyödynnä lasten harrastusaika ja treenaa kotona

Kävele ja pyöräile työmatkat aina kun se on mahdollista. Jos joudut iltaisin kuskaamaan lapsia harrastuksiin autolla, älä turhaan ajele kotiin siinä välissä vaan pyri tekemään oma treeni samalla: kävele, juokse, hiihdä tai käy uimassa. Kuuntele samalla jokin ammatillinen podcast tai äänikirja. Ja kas, sinähän olet oikea tehokkuuden huipentuma: kaksi treeniä (oma ja lapsen) sekä itsesi kehittäminen samaan aikaan. Opettele myös treenaamaan kotona – nettivalmennukset ja videotreenit ovat yllättävän tehokkaita.

2. Karsi epäsopivat vaatteet ja harrastusvälineet säännöllisesti

Itse siirtelen lomapäivinä pieneksi jääneet tai rikkinäiset vaatteet pois kaapeista ja nurkista. Jokainen ylimääräinen, vääränkokoinen tai pariton vaatekappale kääntää kuusihenkisen perheen arkiaamun hätäilyksi (”Mun lapasessa on reikä!!!”) ja kiukuksi (”Monot ei mahdu mulle enää!!!”). Suosittelen poistamaan pieneksi jääneet vaatteet säännöllisesti näkyviltä ja pitämään vain kunkin hetken ja kauden olennaisimmat tavarat esillä (snorkkelia ei taas tarvita muutamaan kuukauteen). Kerää siis kerralla kasaan kauden harrastusvälineet ja tee hankinnatkin yhdellä kertaa. Muista kysellä myös tutuilta sopivia harrastusvälineitä; moni ilahtuu kun pääsee ylimääräisistä tavaroista eroon.

3. Tilaa ruoat kotiin

Meidän perheeseen tilataan kerran viikossa isompi määrä ruokaa ja perustuotteita (vaipat, pesuaineet jne.) suoraan kotiin. Aikaa ja hermoja säästyy useamman tunnin edestä ja heräteostojen määrät laskevat. Keräily- ja kuljetusmaksun maksaa ihan mielellään, kun voimme lasten kanssa rauhassa odotella ruokia kotona, sen sijaan että lähtisimme töiden jälkeen nälkäisten ja väsyneiden lasten sekä hikikarpaloita valuvan äidin kanssa kauppaan.

4. Pyydä, osta ja toivo apua kodin- ja lastenhoitoon

Kun lastemme isovanhemmat kyselivät meiltä aikuisilta joululahjatoiveita, pyysimme tavaran sijaan lastenhoitoapua. Olemme testanneet myös ulkopuolisia lastenhoitajia sekä siivoojaa ja todenneet nekin hyviksi. Osta, pyydä tai toivo rohkeasti ulkopuolista apua kodinhoitoon. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.

5. Suunnittele menot etukäteen

Etukäteissuunnittelu jäi meiltä kuluneena vuonna liian usein ajatuksen tasolle, eikä tuplabuukkauksilta ja häsläyksiltä vältytty. Nyt ryhdistäydymme. Uusi perhekalenteri on hankittu. Yhdessä perheen pienimmän kanssa lisäsimme jo tammi-helmikuulle tiedossa olevat menot. Kaksivuotias toivoi kalenteriin myös omia merkintöjä ja ehdotti ”retkipäivää”, joten lisäsimme yhdelle tammikuiselle lauantaille ”Stellan retkipäivän”. Siitä pidetään kiinni.

Linda Neiglick, Lifeworksin Business Development Manager, jonka uusperheeseen kuuluu viikosta riippuen 2-4 lasta ja järjetön määrä erikokoisia harrastusvälineitä.

***

Lisää työ&perhe-teemaisia juttuja:

Kun haluat kehittää itseäsi

Uralla eteenpäin

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Uralla eteenpäin -valmennuksessa pääset kehittämään uraasi yhdessä uravalmentajan kanssa. Valmennuksen aikana kirkastat uratavoitteesi ja saat selkeät askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Valmennus sopii sinulle, jos haluat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Tukea uuden työn löytämiseen tai uramuutoksen tekemiseen
  • Löytää työmotivaation uudelleen
  • Purkaa urajmin
  • Edetä urallasi