Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Päivi Montgomery

Päivi Montgomery

Uracoach, psykologi / 17.6.2021

Tägit: LinkedIn, Työnhaku

Profiilin päivittäminen Linkkarissa on perushuttua, mutta jos haluat oikeasti parantaa mahdollisuuksiasi työllistyä, niin älä jätä aktiivisuuttasi siihen. On muitakin keinoja tulla näkyväksi. Lisää LinkedIn näkyvyyttä näiden vinkkien avulla!

Haluatko, että sinut tunnetaan jamppana, joka tietää kaiken hankintapäällikön hommista tai jaanana, joka osaa ohjata asiakaspalvelutiimiä hyviin tuloksiin? Älä hyvä ihminen kirjoita päivitykseesi, että ”Minä jamppa se tiedän kaiken hankintapäällikön hommista”. Sen sijaan mieti, mistä oman alasi ihmiset ovat kiinnostuneita ja jaa heille relevanttia informaatiota. Mikä on uutta esimerkiksi hankinnassa, mitä oivalluksia olet saanut työssäsi keskustelemalla kollegoidesi kanssa, mitä olet kuullut viimeisimmässä koulutuksessasi ja niin edelleen. Nämä ovat asioita, jotka luultavasti kiinnostavat muita alasi ihmisiä. Myös niitä, jotka valitsevat työntekijöitä.

Tiiminvetäjä-Jaana voi jakaa linkkejä tai oivalluksia asiakaspalvelun tulevaisuuden visioista sekä pohdintoja tiimin ohjaamisen käytännöistä ja tavoista. Mikä on toiminut sinulla? Oletteko onnistuneet parantamaan tiimin yhteistyötä? Millä keinoin? Tällaiset sisällöt kiinnostavat ainakin muita tiiminvetäjiä. Eikä kannata lopettaa tähän, vaan seuraa oman alasi keskusteluja hashtagien kautta (esim. #asiakaspalvelu #johtaminen) ja kommentoi muiden jakamia aloituksia. Lisäksi löydät takuulla itseäsi kiinnostavia ryhmiä, joihin voit liittyä keskustelemaan. Käymäsi keskustelu lisää niin ikään LinkedIn näkyvyyttä.

Helpoin on aloittaa jakamalla muiden kommentteja tai artikkeleita. Ehkä myöhemmin innostut kirjoittamaan postauksia tai artikkeleita. Saat kiinnostuneita seuraajia ja ehkä jollekin tulee mieleen ottaa juuri sinuun yhteyttä, kun heillä on tarve osaajalle. Tai jos haet johonkin organisaatioon töihin, sinut saatetaan tunnistaa: ”Ai tämä on se tyyppi, joka on laittanut mielenkiintoista matskua Linkkariin”.

💡 Perussääntö on: mieti, miten voit auttaa muita, he voivat ehkä auttaa sinua myöhemmin.

Ai niin. Jos mielesi tekee jakaa kissavideoita Linkkarissa niin älä. LinkedIn on ammatillisen verkostoitumisen kanava.


Blogin kirjoittaja on Päivi Montgomery, uravalmentaja, joka on päässyt henkisen julkaisukynnyksen yli. Blogi on julkaistu ensimmäisen kerran Päivin LinkedIn-artikkelina. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä