Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick Head of Operations & Customer Experience

Linda Neiglick

Head of Operations and Customer Experience / 18.3.2020

Tägit: Motivaatio, Osaaminen, Urajohtaminen, Vahvuudet

MITEN reagoit, kun kuulet ikäviä uutisia? Jos ajattelet, että tapahtumat eivät kosketa sinua tai pakenet huonoja uutisia omaan kuplaasi, saatat riskeerata oman urasi. Olet itse vastuussa omasta urastasi ja työllistymistaidoistasi, vaikka et ympäristön tapahtumiin voikaan vaikuttaa. Kokosimme herätteitä ja vinkkejä kriisitilanteeseen oman uranäkökulmasta.   

  1. Jos kalenterisi tyhjenee peruuntuneiden palaverien vuoksi, varaa ainakin osa vapautuneesta ajasta itsesi ja urasi kehittämiselle. Verkon kautta voit opiskella melkein mitä vaan, joten jatka oman osaamisesi kehittämistä. Suomenkielistä verkkokurssitarjontaa löytyy esimerkiksi koulutus.fi -sivustolla. Verkkokursseja tarjoavat myös esimerkiksi LinkedIn LearningUdemyGoogle Academy tai Future Learn
  2. Konkurssit, lomautukset ja irtisanomiset tulevat olemaan todennäköisiäJopa kolmasosa yrityksistä pelkää niiden toteutuvan. Tilanne kohtelee eri aloja ja yrityksiä eri tavoin. Varaudu kuitenkin pahimpaan. Jos olet jo työnhaussa tai se tulee koronan vuoksi eteen tämän vuoden aikana, valmistaudu jo nyt ja kehitä työllistymistaitojasi. Laita siis vähintään LinkedIn kuntoon ja varmista, että oma hissipuhe on harjoiteltuna. Jos kaipaat sparrausta näihin, ota Onnistujan urapalvelu käyttöön. 
  3. Mitä sellaista osaamista sinulla on, josta olisi hyötyä poikkeustilanteessa? Oletko esimerkiksi etäjohtamisen asiantuntija? Tai pystytkö kehittämään uutta liiketoimintaa, joka vastaisi muuttuneisiin työoloihin? Osaatko viestiä selkokielellä tai oletko kriisiviestinnän ammattilainen? Ole aktiivinen ja tarjoa ratkaisuehdotuksia ja osaamistasi aktiivisesti työpaikallasi – ratkaisut tähän tilanteeseen eivät tule vain yrityksen johdolta vaan jokaisella työntekijällä on selviytymisessä tärkeä rooli. Mikä sinun roolisi on? Miten voisit sitä kasvattaa?
  4. Kun ihmiset jäävät kotiin, verkkokaupan rooli kasvaa. Verkkokauppaosaamisen avulla moni yritys voi tehostaa toimintaansa tai jopa selvitä, jos kivijalkamyynti taantuu täysin. Oletko jo verkkokauppaosaaja? Tai voisitko nopeuttaa verkkokauppaosaamisesi kehittämistä? Sille on jo kysyntää ja tarve varmasti kasvaa tulevaisuudessa. Amazon kertoi palkkaavansa 100 000 uutta työntekijää Yhdysvalloissa kasvaneen kysynnän vuoksi. Verkko-oppimista koodaamiseen ja verkkokauppoihin liittyen tarjoavat mm. Laurea sekä Udemy.
  5. Mikäli poikkeustilanne kestää pitkään, kasvaa myös etäpalveluiden tarve. Palveluiden sekä myös oman osaamisen konseptointi ja paketointi etäpalveluiksi vaatii paitsi luovuutta myös oman ja yrityksen kyvykkyyksien tunnistamista. Mitä sellaista osaamista sinulla tai yrityksellänne on, joka voisi etänä toimia erityisen hyvin? Kuluttajien ostokäyttäytyminen voi myös muuttua tilanteen vuoksi eli osa palveluista, jotka aiemmin hankittiin kasvotusten, voi siirtyä verkon kautta toteuttaviksi. Mitä mahdollisuuksia tästä voisi syntyä työnantajallesi? Tai itsellesi yrittäjänä?

SUHTAUDUTHAN ajan vapautumiseen positiivisesti omaa kehitystäsi ajatellen. Poikkeuksellista tässä tilanteessa kun on myös se, että vietät normaalia enemmän aikaa kotona. Sinulla on todennäköisesti paitsi taloudellisia syitä, mutta myös kalenterin suomia mahdollisuuksia omaan kehitykseesi. Älä siis lamaannu vaan ota ohjat itse niistä asioista, joihin voit vaikuttaa!

 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä