Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Päivi Montgomery

Päivi Montgomery

Uravalmentaja, psykologi / MPS Career / 24.3.2022

Tägit: Itsetuntemus, Urajohtaminen, Vahvuudet

KYSYPÄ keneltä vain self-help gurulta tai uraohjaajalta niin omien vahvuuksien tunnistaminen on must do -juttu. Se on ehdottoman kannattavaa jo siksi, että tulee hyvä mieli ja varmuutta tulevaisuuden suunnitteluun. Vahvuuksien tunnistamisen hyöty on myös todettu tieteellisesti. 

VAHVUUKSIA voi kartoittaa esimerkiksi oman persoonan kautta. Oletko tunnollinen, seurallinen tai avoin kokeilemaan uutta? Riippuu työtehtävästä, mitkä persoonallisuuspiirteet voi nähdä vahvuutena. Eri tehtävissä tarvitaan erilaista toimintatapaa. Vahvuuksia ovat myös taidot, kuten sosiaaliset taidot, kielitaito ja niin edelleen. Tai miksei myös hyveet. Rehellisyys, kiitollisuus, toiveikkuus – nämäkin ovat vahvuuksia. 

LEVY ja Littman-Ovadia halusivat selvittää, mikä yhteys on työntekijän vahvuuksien käytöllä ja tämän toiminnalla työssä. He löysivät seuraavan kaavan: työntekijät, jotka voivat käyttää vahvuuksiaan työssä kokevat enemmän positiivisia tunteita ja ovat sitoutuneempia työhönsä kuin muut. Tämä taas johtaa hyvään organisaatiokansalaisuuteen, työtyytyväisyyteen ja tuottavuuteen.


💡 Vinkki: Omat vahvuutesi voit tunnistaa Lifeworksin Vahvuusbarometrin avulla! Pääset arvioimaan omia vahvuuksiasi sekä kysymään vahvuuksistasi myös läheisiltäsi tai kollegoiltasi. Tämän jälkeen saat itsellesi raportin vahvuuksistasi sekä esimerkkejä tilanteista, joissa ne tulevat esiin. Vahvuusbarometrin löydät Onnistujan urapalvelusta.


ORGANISAATIOKANSALAISUUS tarkoittaa muuten sitä, että henkilö antaa työlle hieman enemmän kuin hänen työroolinsa vaatisi. Esimerkiksi yhteisten tapahtumien organisoiminen tai aktiivinen verkostoituminen muiden työntekijöiden kanssa ovat tällaista toimintaa. Ne hyödyttävät sekä työntekijää että koko organisaatiota.  

MAHDOLLISUUS käyttää vahvuuksia työssä laajentaa myös henkilön toimintaspektriä. Se parantaa joustavuutta, luovuutta sekä kykyä ajatella out of the box. Tämän vuoksi sinun on hyvä kartoittaa vahvuutesi ennen kuin lähdet tuunaamaan työtäsi, hakemaan omasta organisaatiostasi uusia tehtäviä tai töitä uudesta organisaatiosta. 

VAHVUUKSIEN kartoittamiseen on monenlaisia reittejä. Voi hyödyntää psykologisia testejä, henkilökohtaisen uravalmentajan tai business coachin kanssa käytäviä keskusteluja sekä palautteen hakemista muilta. Tai omien onnistuneiden saavutusten analysointia ja sellaisten tilanteiden tunnistamista, joissa nauttii työssään. 

Iloa työhösi ja tsemppiä vahvuuksien tunnistamiseen!


Blogin kirjoittaja on psykologi, uravalmentaja ja Ura-Tätinäkin tunnettu Päivi Montgomery.

Lähde: Lavy & Littman-Ovadia 2017: My Better Self: Using Strengths at Work and Work Productivity, Organizational Citizenship Behavior, and Satisfaction. Journal of Career Development. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä