Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Business Development Manager / 27.9.2019

Tägit: Osaaminen, Urajohtaminen, Vahvuudet

Tutkimusten mukaan opittujen taitojen arvo puolittuu 5-6 vuodessa. Tekniset taidot puolestaan vanhentuvat jo 18 kuukaudessa. Varsinkaan asiantuntijatyössä ei kannata tuudittautua siihen, että tämän hetken osaamisesi riittää takaamaan menestyksekkään uran tulevaisuudessa. Itsesi ja osaamisesi kehittäminen on niin tärkeää, ettei sitä kannata sysätä kiireen tai muun syyn takia lähitulevaisuuteen.  

Kun nyt pysähdyit, niin tässä vinkit miten pääset eteenpäin:

1. Aloita siitä, että hyväksyt sen faktan, että myös sinun täytyy jatkuvasti kehittää omaa osaamistasi.

2. Kirkasta itsellesi mitä lifelong learning voisi tarkoittaa omalla kohdallasi? Mieti omaa alaasi ja sen tulevaisuutta; minkälaista kyvykkyyttä, teknologisia taitoja tai syväosaamista alalla arvostetaanMikä niistä sinua henkilökohtaisesti kiinnostaa ja missä voisit kehittää osaamistasi?

3. Mitä yleisempiä taitoja voisit kehittää? Oman alasi substanssiosaamisen lisäksi voit valmistautua tuleviin vuosiin kehittämällä ja korostamalla tiettyjä geneerisempiä taitoja, joita tulevaisuuden työelämässä erityisesti tarvitaan.

4. Miten muutosjoustava olet? Se miten suhtaudut muutokseen ja miten joustava ja ketterä olet kollegana, esimiehenä tai johtajana vaikuttaa myös siihen, minkälaisen urapolun itsellesi tallaat. Muuttuva työelämä vaatii sopeutumista ja stressinsietokykyä. Vaikka muutosjoustavuus eli resilienssi on osin synnynnäistä, sitä voi kuitenkin kehittää ja se myös kasvaa iän ja kokemusten myötä.

5. Mikä oppimistapa toimii sinulle? Osaamisen kehittämisen keinovalikko on onneksi laaja (verkkokurssit, koulutukset, työkierto, oman työn tuunaus, kirjoittaminen, mentorointi jne)Heti kun tiedät mitä haluaisit oppia, mieti mikä oppimismetodi sopii parhaiten elämäntilanteeseesi.    

Omat suosikkini osaamisen kehittämiseen juuri nyt ovat työprojektien kautta uuden oppiminen sekä verkkokurssit ja podcastit. Olen huomannut, että inspiroiva työ ruokkii oppimista ja saa tarttumaan tiedonjanoisena esimerkiksi kirjaan tai kuuntelemaan podcasteja. Pelkästään puhelimellakin pääset jo pitkälle, kun valjastat sen someselailun sijaan ikiomaksi oppimisalustaksi.


Jos kaipaat lisää lukemista tulevaisuuden työelämätaidoista ja niiden kehittämisestä, tässä kaksi artikkelia (englanniksi). 

Forbes: ”The 10 Vital Skills You Will Need For the Future of Work
Fortune:  ”Soft skills are hard to measure and in demand”

 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä