Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Elina Koskela

Toimitusjohtaja, MPS Career / 13.3.2019

Tägit: Itsetuntemus, Johtaminen

Johtajuuteen liittyy erilaisia uskomuksia, joista yksi kiinnostavista on johtajarekrytoinneissa ja -arvioinneissa monesti esille nouseva sanonta: ”Hän on synnynnäinen johtaja”.

Tällaisessa heitossa kiteytyy merkityksellisiä johtajuuteen suunnattuja odotuksia ja uskomuksia, jotka usein ovat kaikuja vanhan maailman perinteisen ja varsin harmaapukuisen johtajuuden malleista.

Johtajiin liittyvät odotukset ovat tällä hetkellä ihanassa ravistelutilassa, kun uudessa taloussyklissä menestyjäorganisaatiot ovat ihmisistä välittäviä ja älykkäästi sekä ketterästi toimintaympäristössä toimivia.

Enää ei toimi johtajuus, joka pyörii autoritäärisen keulakuvan ympärillä. Tarvitsemme johtajia, joiden itsereflektiokyky, innostavuus ja integriteetti antavat organisaatioissa laajasti mahdollisuuksia vastuunottoon.

John C. Maxwell:n mukaan ihmiset eivät suinkaan synny johtajiksi vaan me kaikki synnymme vauvoiksi😊 Koen tämän ihastuttavana ja vapauttavana lähestymisenä johtajuuteen ja hyväksi johtajaksi kasvamiseen. Johtajuuden ytimessä on halu kantaa vastuu ja johtajuus toteutuu yksilön persoonallisuuden kautta yhdessä muiden kanssa. Oman johtajuutensa ja yksilöllisen tyylinsä sen toteuttamiseen voi löytää ja johtajuudessaan voi kehittyä ilman, että kokee olevansa syntynyt johtamaan!

Itselleni tärkeä löydös omassa johtajuudessani on ollut oivallus, että minun ei tarvitse olla vakava ollakseni vaikuttava. Innostuva ja spontaani ihminen on johtajanakin innostuva ja spontaani, vaikkei se perinteiseen johtaja-profiiliin istuisikaan!

Lähetämme MPS:ltä rohkeutta tarttua johtajuuteen ja laittaa persoona peliin sen toteuttamisessa, vaikka oma tyyli perinteisiä raja-aitoja saisikin pullistelemaan!

Kirjoittaja on MPS Careerin toimitusjohtaja. Elinan kirjoitus on aiemmin julkaistu artikkelina LinkedInissä 8.3.2019.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä