Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 2.2.2022

Tägit: Työnhaku, Uramuutos, Uratarina

Ura alkuun lempiharrastusten kautta

Kirsistä piti tulla Suomen ensimmäinen naispresidentti, mutta koska Tarja ehti ensin, löytyi mielenkiintoinen ala muotoiluopintojen parista. Kiinnostus kieliä kohtaan toteutui myös samalla, sillä Kirsi opiskeli ensimmäisen tutkintonsa sekä ruotsiksi että italiaksi.   

”Kielet ja käsillä tekeminen oli itselle silloin tärkeitä ja hirveen paljon kyseenalaistamatta lähdin sille uralle.”  

Kirsi päätyikin uran alussa valmistavan vaateteollisuuden palvelukseen, mutta huomasi pian, että työ oli aika kaukana siitä mitä omat ajatukset alasta olivat. Työ vaatekasojen keskellä ei vastannut omia arvoja, joten paluu kielien pariin konkretisoitui kielitieteen opintoihin Turussa. 

Suvi Poikela, Kirsi Aantaa ja Linda Neiglick.

Halu aineettoman työn pariin vei ensin kääntäjäksi  

Kun Kirsi opiskeli Turun yliopistossa kieliä, teki hän samalla kääntäjän työtä, mutta havaitsi työn olevan käytännössä aika yksinäistä ja yrittäjämäistä. Kanditutkielmaa tehdessä Kirsiä pyydettiin mukaan tutkimaan, miten hoitohenkilökunnan työtä voitaisiin tehostaa luonnollisen kielen käsittelyllä. ”Se oli ensimmäinen aika selkeä liittymäkohta IT-maailmaan, mikä sitten veikin mennessään”, Kirsi kertoi podcastissa.  

Kun kielitieteet ja IT-tarpeet kohtasivat

Kun kääntäjän haave oli jo hylätty, jatkui gradun kautta hyvin alkanut yhteistyö IT-alan toimijan kanssa. Kirsi pääsikin muutaman eri tehtävän kautta yhdistämään kielitieteitä IT-alan tarpeisiin. Yrityksen pienuuden vuoksi tarjolle tuli monta eri tehtävää ja hattua – myynnistä ja markkinoinnista palvelukehitykseen.  

”Mun onni oli, että aloitin aika pienestä yrityksestä ja sain aika vahvasti vaikuttaa paitsi itse siihen mitä haluan tehdä, niin myös siellä oli selkeä tarve sille osaamiselle, mitä itsellä oli ja pääsin sitten erikoistumaan”.  

Uran murroskohdat ja muutoksessa onnistuminen

Työpaikan vaihdoksia Kirsin uralle on mahtunut muutamia ja nykyinen työkin Goforella löytyi pienen kriisin kautta.  

Ensimmäinen uramuutos (muotoilijasta kielitietelijäksi) mahdollistui lisäkoulutuksella. Toinen (kielitieteilijästä palveluarkkitehdiksi) vaati perusteluja itselle ja muille, jotta hyppy IT-alalle onnistui.  

Kun suunta oli selvä, lähti Kirsi aktiivisesti hakemaan uutta työtä:

”Mitään varsinaisia avoimia paikkoja, jotka olisivat sopineet mun osaamiseen, en kyllä löytänyt. Lähetin sit vaan avoimia hakemuksia ja lähdin vaan siitä, että mitkä firmat mua kiinnostaa ja missä uskoisin itse olevani hyvä.”

Aktiivinen lähestymistapa toimi, sillä palveluarkkitehdin työ löytyi nimenomaan Kirsin aktiivisuuden avulla.  

Kuuntele koko tarina Uralla eteenpäin -podcastissa Spotifyssä tai Suplassa. Kirsi kertoo lisää IT-alalla työskentelystä sekä jakaa myös oman uravinkkinsä. 


💡 Uramuutosta pohtivan kannattaa ottaa avuksi joko digitaalinen Onnistujan urapalvelu (voit kokeilla palvelua maksutta 2 viikkoa) tai henkilökohtainen Uralla eteenpäin -uravalmennus

 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä