Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Suvi Poikela

Career Coordinator / 30.12.2019

Tägit: Osaaminen, Urajohtaminen

Ovatko tulevan vuoden tai vuosikymmenen tavoitteet vielä hakusessa? Haluaisitko tehdä uudenvuodenlupauksen, joka edistäisi sinua kehittämään uraasi tai osaamistasi?

Tammikuu on hyvä aika miettiä uusia tuulia uralle tai itsensä kehittämiselle. Keräsin muutaman lupauksen tai tavoitteen, joiden avulla pääset vauhtiin. Voit soveltaa lupauksia omaan tilanteeseesi sopivaksi, oli toiveenasi sitten uuden urasuunnan tai työn löytäminen, omassa roolissasi kehittyminen, nykyisessä työpaikassa eteneminen tai työssä paremmin viihtyminen.

 1. Lupaan opetella jotain uutta joka viikko tai joka kuukausi.
  Merkkaa esimerkiksi kalenteriin tavoitteesi jokaisen viikon tai kuukauden alkuun.
 2. Lupaan pohtia uraani ja tehdä asioita sen eteen, että urallani tapahtuu jokin muutos.
  Jo pohtimisen aloittaminen on tärkeä askel. Ryhdy esimerkiksi aktoriksi mentorointiohjelmaan, osallistu uracoachaukseen tai juttele esimiehesi kanssa tavoitteistasi. 
 3. Lupaan pohtia motivaatiotekijöitä työn suhteen.
  Mikä sinua motivoi aidosti? Onko se työn ja vapaa-ajan tasapaino, työajan vaihtelevuus, palkka, tiimin jäsenet, ideoiden toteuttaminen käytäntöön vai jotain ihan muuta?
 4. Lupaan varmistaa, että olen tänä vuonna tyytyväinen työelämääni.
  Pohdi tekijöitä, jotka tekevät sinut tyytyväiseksi työelämässä. Tämä liittyy vahvasti motivaatiotekijöiden pohtimiseen. Aloita siis niistä.
 5. Lupaan pohtia omaa osaamistani ja miettiä, millä pystyisin työllistämään itseni, jos nykyinen työni vietäisiin minulta.
  Kerää palautetta kollegoiltasi, ystäviltäsi ja muilta läheisiltäsi. Mitkä tekijät osaamisessasi nousevat vahvasti esiin? Kerää elementtejä osaamisestasi pitkällä aikavälillä, niin saat monipuolista palautetta. 
 6. Lupaan opetella digitaalisia taitoja.
  Tarpeeksi konkreettinen tavoite voi olla esimerkiksi uuden ohjelman tai sovelluksen käyttäminen sujuvasti. 
 7. Lupaan aloittaa uudessa työssä.
  Vuosi voi olla liian nopea aikataulu, mieti olisiko sinun realistista aloittaa uusi työ tänä vuonna, kahden vuoden sisällä vai kenties pidemmällä aikavälillä…?
 8. Lupaan selvittää mikä minua aidosti ja oikeasti kiinnostaa.
  Mieti mitkä asiat sinua ajan kuluessa todella sytyttävät. Mitä tehtäviä tehdessä et malttaisi lopettaa työntekoa? Tai liittyykö aito kiinnostuksesi harrastuksiisi, voisitko liittää niitä asioita työhösi?

Ota yksi tai muutama tavoite ja pyri aidosti toteuttamaan tavoitteesi. Kirjaa konkreettiset toimenpiteet tai tehtävät ylös muistikirjaan, kalenteriin tai to-do-listalle. Mieti myös mitä kaikkea sellaista osaat nyt, mitä et taitanut vuosi sitten. Se kannustaa tekemään uusia lupauksia tulevalle vuodelle ja vuosikymmenelle.


Blogin kirjoittaja Suvi Poikela työskentelee Lifeworksin urakoordinaattorina edistäen monipuolisesti asiakkaidemme urapolkuja.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

 • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
 • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
 • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
 • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
 • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä