Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Digijohtaja

Tampereen yliopisto

Suomi, Pirkanmaa


Haemme Tampereen yliopistoon Digijohtajaa (CDO) johtamaan korkeakoulukonsernimme digitalisaatiota, tietohallintotoimintojamme sekä n. 120 ammattilaisen tietohallintoyksikköä. 

Tehtävä sopii sinulle, jolla on vahva ja monipuolinen digitalisaation johtamistausta sekä kykyä ja halua vastata digitaalisuuden edistämisestä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun muodostamassa korkeakouluyhteisössä. 

Työyhteisö, johon liityt

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat ainutlaatuisen, monialaisen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsovan kehittyvän yhteisön ja korkeakoulukonsernin. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus. Toivommekin, että voit osaltasi sitoutua näihin arvoihin ja edistät niiden mukaista toimintaa omassa arjessasi. 

Tietohallintoyksikössä toimitaan digitalisaation ja palvelumuotoilun kärjessä ja edistetään sekä yksikön että Tampereen korkeakouluyhteisön laadukasta ja asiakaslähtöistä palveluiden kehittämistä. Osana tietohallinnon laatutyötä palvelujen käyttäjiä kuunnellaan herkällä korvalla ja resursseja sekä kyvykkyyksiä optimoidaan käyttäjälähtöisesti. Kehittämistyössä palveluiden käyttäjien ja heidän tarpeidensa ymmärtämisen lisäksi huomioidaan oikean kustannus- ja palvelutason löytäminen. Tietohallintoyksikön palvelutarjoamaa on kehitetty systemaattisesti, aktiivisesti ja tuloksellisesti lähivuosien aikana, jonka vuoksi yksikkö on saanut kiittävää palautetta korkeakouluyhteisöltämme mm. palveluiden palautekyselyissä. Tietohallinnossa käynnissä oleva palveluluettelon uudistamisprojekti on edennyt suunnitelmien mukaan ja työtä jatketaan vielä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tällä hetkellä Tampereen yliopistossa ajankohtaista on mm. digitalisaation strategisen tiekartan edistäminen, teknologisen infrastruktuurin kehittäminen, tekoälyn hyödyntäminen ja uusien teknologioiden käyttöönotto.

Tarjoamme sinulle merkityksellisen ja vastuullisen johtamistehtävän, jossa onnistumisesi tukena toimii yliopiston johdon lisäksi hyvin johdettu ja organisoitu Tietohallintoyksikkö ja sen osaava henkilöstö. Saat erinomaisen mahdollisuuden kehittyä ja olla mukana luomassa ainutlaatuista ja innostavaa toimintaympäristöä, joka houkuttelee myös kansainvälisiä osaajia ja opiskelijoita. 

Tehtäväsi ja vastuusi

Palveluyksikön johtajana tuet n. 35 000 opiskelijan ja henkilökunnan jäsenen (TAMK – TAU) korkeakouluyhteisömme ydintoimintojen keskeisten tavoitteiden toteuttamista johtamalla n. 120 ammattilaisen tietohallintoyksikköä. Toimit yliopiston laajennetun johtoryhmän jäsenenä.

Vastaat kokonaisvaltaisesti digitalisaation strategisen tiekartan läpiviennistä, teknologisen infrastruktuurin kehittämisestä ja uusien teknologioiden käyttöönotosta, erityisesti tekoälyn hyödyntämisessä laajamittaisesti sekä Tampereen yliopistossa että Tampereen ammattikorkeakoulussa. Huolehdit siitä, että digitaaliset resurssimme ovat turvallisia, tehokkaita, ajan tasalla ja tukevat sekä strategista että operatiivista johtamista. 

Lisäksi vastuullasi on huolehtia tietohallintoyksikön budjetista, kumppaniverkostoista ja toimittajayhteistyön koordinoinnista sekä sopimushallinnasta ja kokonaisarkkitehtuurin johtamisesta. Vastaat myös palvelutuotannossa tarvittavien yhteisten sovellusten hankintaprosesseista ja käyttöönotosta. Olet aktiivisesti mukana korkeakoulujen yhteistyöfoorumeilla kansallisesti ja kansainvälisesti, esim. Digivisio 2030 -hankkeessa.

Luot korkeakouluyhteisön toimijoiden kanssa joustavat tietotekniset puitteet huipputasoiselle tutkimukselle, koulutukselle ja oppimiselle sekä palveluyksiköiden toiminnalle. Kehität tietohallinto-organisaatiota, joka pystyy reagoimaan ketterästi toimintaympäristön muutoksiin. Olet rakentamassa tulevaisuuden tarpeita vastaavia toimintatapoja ja lisäämässä henkilöstömme työn sujuvuutta. 

Edellytämme sinulta

Edellytämme sinulta tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa ja yli kymmenen vuoden kokemusta tietohallintotoimintojen kehittämisestä ja johtamisesta. Sinulla on vahvaa näyttöä vaativien IT-projektien ja kehityshankkeiden tuloksellisesta johtamisesta ja sähköisten palvelujen kehittämisestä sekä tietohallinnon talouden hallinnasta. Omaat kokemusta järjestelmä- ja laitteistotoimittajien kanssa toimimisesta ja pystyt johtamaan IT-hankintoja. Olet kehittämisorientoitunut ja kykenet hahmottamaan suurten kokonaisuuksien lisäksi myös pieniä yksityiskohtia. Ymmärrät nykyiset tietoturvan ja tietosuojan vaatimuksen organisaatioille. 

Monimuotoisessa ja aidosti kansainvälisessä yhteisössämme toimiminen edellyttää hyviä vuorovaikutustaitoja ja sujuvaa kommunikointia vähintään suomeksi ja englanniksi. Olet aikaansaava ja toimeenpanokykyinen johtaja, jolla on kyky johtaa uudistuksia ja tehdä päätöksiä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

Työskentelytapamme

Työskentelemme joustavasti etänä ja Tampereen yliopiston kolmella kampuksella, joissa käytettävissäsi ovat myös edulliset ravintola- ja kahvilapalvelut. Tuemme henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastuksia Smartumin avulla. Voit lukea lisää työskentelystä meillä työnantajasivuiltamme

Tervetuloa joukkoomme vaikuttamaan yliopistomme ja yhteisen kulttuurimme kehittymiseen.  

Hakuohjeet ja lisätiedot

Tehtävä täytetään toistaiseksi 1.9.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on työsopimuslain mukainen 6 kuukauden koeaika.

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Liitä hakemukseesi palkkatoive ja ansioluettelo.

Hakuaika tehtävään päättyy sunnuntaina 2.6.2024 klo 23.59.

Lisätietoja tehtävästä antaa Tampereen yliopiston vararehtori Jarmo Takala, (jarmo.takala@tuni.fi) Puh. +358 40 541 6897, parhaiten tavoitettavissa maanantaina 20.5 klo 9–10 ja keskiviikkona 29.5 klo 9–10. 

Lisätietoja antaa myös rekrytointikumppanimme MPS:n Senior Executive Search Consultant Jukka-Pekka Suonikko, puh. +358 40 8622 351 parhaiten tavoitettavissa perjantaina 17.5. klo 13–15 ja perjantaina 24.5. klo 13–15. 

Hae tehtävää alla olevan linkin kautta:

https://tuni.rekrytointi.com/paikat/?o=A_A&jid=2329&rspvt=imchfalkc3s4co8cck8sw8oocwwo804#login_form


Sähköposti: tau@tuni.fi
Sijainti: Kalevantie 4