Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Head of Data & Analytics

Työllisyysrahasto

Suomi, Uusimaa


Olisitko sinä Työllisyysrahaston uusi Head of Data & Analytics?

Etsimme energistä ja määrätietoista vetäjää Data & Analytics -alueelle. Tehtävässä pääset rakentamaan ja kehittämään monipuolisesti vastuualuettasi ja toimimaan siltana liiketoiminnan ja IT:n välillä. Johdat ja kehität tiedonhallintaa ja tiedolla johtamista sekä sparraat koko organisaatiotamme saamaan datasta maksimaalisen hyödyn liiketoimintaamme.

Tukenasi tehtävässä ovat osaavat, motivoituneet ja ammattitaitoiset kollegat ja tiimi.

Tehtävä on uusi, työsuhde on vakituinen ja aloitus tehtävässä mahdollisimman pian.

Mielenkiinnolla odotamme, mitä voisit tuoda mukanasi Työllisyysrahastolle.

Kuvaus työtehtävistä

Head of Data & Analytics roolissa johdat Työllisyysrahaston data- ja analytiikka -alueen kokonaisuutta sekä vastaat alueen kyvykkyyksien, palveluiden ja osaamisen kehittämisestä.

 • Tuot menestyksekkäästi liiketoiminnan ja teknologian osaajat yhteen toteuttamaan datastrategiaamme ja olet datan ja analytiikan liiketoimintaan soveltamisen vahva ja näkemyksellinen osaaja.
 • Toimit data- ja analytiikkatiimin esihenkilönä ja johdat toimintoa yhdessä asetettujen tavoitteiden mukaisesti.
 • Vastaat datan ja analytiikan kyvykkyyksistä ja hyödyntämisestä liiketoiminnan palveluissa ja prosesseissa (mm. päätöksenteko, automatiikka, suorituskyvyn parantaminen, tekoälyratkaisut).
 • Ohjaat IT-johdon ja asiantuntijoiden kanssa tiedonhallinnan käytäntöjä sekä alusta- ja työkalukehitystä liiketoiminnan vaatimusten mukaiselle tasolle.

Teet tiivistä yhteistyötä Työllisyysrahaston johdon sekä muiden liiketoiminnan ja IT:n avainhenkilöiden sekä asiantuntijoiden kanssa.

Ulkoisia kumppaneitasi ovat mm. palvelutoimittajat, sidosryhmät tiedon tuottamiseen ja hallintaan liittyen sekä erilaiset asiantuntijaverkostot.

Raportoit tehtävässä Työllisyysrahaston Teknologia ja Kehitys palvelualueen johtajalle ja kuulut Työllisyysrahaston IT-johtoryhmään.

Sovit tehtävään, jos sinulla on:

 • Soveltuva korkeakoulututkinto (esim. kandidaatti- tai maisteritasoinen, liiketalous, tekniset alat tai tietotekniikka).
 • Vähintään 10 vuoden soveltuva työkokemus, joista merkittävä osa dataan ja analytiikkaan liittyen ja kuvaukseen verrattavista tehtävistä.
 • Vähintään 3-5 vuoden kokemus esihenkilö- ja/tai tiiminvetovastuusta.
 • Hyvät yhteistyö- ja fasilitointitaidot sekä sujuva esiintyminen.
 • Asiakas- ja liiketoimintalähtöinen ajattelutapa.
 • Erinomaiset kommunikointi- ja viestintätaidot ja sujuva suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen (Työllisyysrahaston työkieli on suomi).

Lisäksi odotamme sinulta:

 • Itseohjautuvuutta, ongelmanratkaisutaitoa ja asiakaspalveluhenkisyyttä.
 • Hyvää stressinsietokykyä myös päällekkäisten työtehtävien keskellä sekä kykyä asioiden loppuunsaattamiseen.
 • Kykyä kuunnella, auttaa ja opastaa muita sekä leadership- ja coaching-taitoja.

Kokemus julkishallinnon tai muun säännellyn toimialan (esim. vakuutus- ja finanssiala) tehtävistä katsotaan eduksi, mutta ei ole tehtävässä menestymiseksi välttämätöntä. Edellytetään perusteiden tuntemusta yleisestä sääntelystä datan ja analytiikan hyödyntämiseen liittyen (esim. GDPR).

Liity joukkoon:

Tervetuloa ammattilaisten joukkoon mielenkiintoisiin ja monipuolisiin tehtäviin mukavaan työympäristöön, jossa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ja kehittyä. Työyhteisössämme vallitsee hyvä yhteishenki ja tekemisen meininki. Vaikka työtehtävässä onnistuminen edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, on tiimin ja työyhteisön tuki aina saatavillasi. Suunnitelmallinen perehdytys työhön on meille sydämen asia. Panostamme vahvasti henkilöstön työkykyyn ja hyvinvointiin. Työskentelemme hybridimallilla. Toimitilamme sijaitsevat Helsingin Ruoholahdessa.

Näin haet:

Toteutamme haun yhteistyössä MPS:n kanssa. Lisätietoja tehtävästä antaa:

 • MPS:n seniorikonsultti Jukka-Pekka Suonikko, puh. 040 8622 351 torstaina 16.5. klo 13–15.

Hae tehtävää 20.5.2024 mennessä lähettämällä CV:si ja mahdollinen hakemuskirjeesi palkkatoiveineen hakupainikkeen kautta. Käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana, valinta tehdään ja työt alkavat mahdollisimman pian sopivan henkilön löydyttyä.

Tehtävään valitulta edellytetään suostumusta huumeseulontaan, luottotietojen tarkistukseen ja Suojelupoliisin henkilöturvallisuusselvitykseen (Turvallisuusselvityslaki 726/2014).

Työsuhteen tyyppi: Vakituinen


Sijainti: Itämerenkatu 11–13, Helsinki