Stiftelsen för Åbo Akademi har i över 100 år skapat framtid genom att understöda vetenskaplig forskning, akademisk utbildning och kultur på svenska i Finland. Vår viktigaste uppgift är att understöda Åbo Akademi.  I vår verksamhet ingår även att upprätthålla och finansiera institut, museer och inrättningar inom forskning och kultur samt upprätthålla eller deponera bok-, konst- och vetenskapliga samlingar. Vi delar årligen ut 15–20 miljoner euro i understöd, stipendier och bidrag.

Vi söker nu en HR-specialist med intresse för siffror.

Vi söker dig som trivs med att arbeta i en bred HR-roll i en mindre organisation. Helst har du redan flera års erfarenhet från HR-branschen.

I rollen som HR-specialist kommer du att ansvara för utvecklandet och uppdateringen av interna instruktioner och personalrelaterade planer. Du stöder personalen till utveckling och fortbildning samt ansvarar för arbetarskyddet och företagshälsovården. Tillsammans med ekonomidirektören ser du till att kollektivavtal och arbetslagstiftning efterföljs. Till dina uppgifter hör även uppföljning och rapportering av stipendier. Du kommer också att sammanställa information till löneräknaren.

Eftersom stiftelsens interna språk är svenska behöver du ha utmärkta färdigheter i att både kommunicera och producera text på svenska. Du behöver också kunna finska, goda kunskaper i engelska ses som en fördel.

Som person önskar vi att du är självständig och strukturerad. Du behöver kunna vara flexibel och rycka in där det behövs inom ekonomifunktionen. Stiftelsens förvaltning arbetar på Observatoriet, den övriga organisationen arbetar bl.a. på olika museer och institut, antingen som fast anställda eller inhoppare. I rollen som HR-specialist förväntas du kunna samarbeta internt med oss alla, såväl som externt med olika samarbetspartner.

Vi erbjuder dig mångsidiga och varierande arbetsuppgifter samt goda personalförmåner. Stöd får du speciellt av ekonomiavdelningens kolleger och ekonomidirektören. Arbetsuppgiften i sig kan utvecklas till att motsvara dina kunskaper och intressen.

Mera information om uppgiften ges av MPS-konsult Catharina Kallio, tel. 020 746 9686 eller ekonomidirektör Marian Westerlund, tel. 040 751 0797. Lämna din ansökan, CV och ditt löneanspråk via länken nedan senast 17.2.2020.