Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Project Manager / Senior Project Manager, infraprojektit

Gasgrid Finland Oy

Suomi, Uusimaa


Vihreä harppaus tarvitsee vetyvoimaa, sillä vety on paras mahdollisuutemme heittää hyvästit fossiiliselle energiantuotannolle. Vedyn avulla Suomi voi kirittää koko maailman kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Haemme nyt uuden energian tekijöitä takomaan virrat päälle suomalaiseen vetyverkkoon.

Osana uutta strategiaamme kiihdytämme tahtia energiasiirtymässä ja nyt tehtävämme on myös rakentaa kansallinen, rajat ylittävä vetyverkko. Reilun viiden vuoden päästä siihen on jo kytketty iso osa teollisuusasiakkaista. Tämän mahdollistamiseksi ja tarvittavan osaamisen varmistamiseksi perustamme kokonaan uuden laajojen infrastruktuurihankkeiden suunnittelu- ja rakennuttajaorganisaation Gasgridin sisälle.

Haemme uuteen yksikköömme keskeiseen rooliin sinua, Project Manager/ Senior Project Manager, infraprojektit

Tehtävänäsi on toimia vetyinfrastruktuurin käytännön toteuttamisen etulinjassa – vastaat laajan vedyn siirtojärjestelmän putkistoinfran rakentamisen valmistelun, suunnittelun ja toteutuksen johtamisesta. Projektit ovat kansalliseen vetyverkkoomme liittyviä, mutta linkittyvät luonnollisesti suuriin kansainvälisiin hankkeisiin, joissa olemme mukana. Tehtäväsi keskiössä on Perämereltä Etelä-Suomeen ulottuva kansallinen vetyinfrastruktuuri. Kyseessä ovat siten mittakaavaltaan ja kokonaisratkaisultaan poikkeukselliset rakennushankkeet, jotka vaativat hyvin laajan sidosryhmäkentän kanssa työskentelyä ja asioiden yhteensovittamista toivotun lopputuloksen saavuttamiseksi.

Yksin tehtävästä ei kuitenkaan tarvitse suoriutua, vaan tukenasi on kokenut Gasgridin projektitoteutuksen asiantuntijajoukko tukemassa osaamisellaan projektien suunnittelu-, hankinta-, luvitus-, maankäyttö-, turvallisuus- ja johtotehtäviä.

Työtehtävä edellyttää jonkin verran matkustamista sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Toimipisteesi voi sijaita joko Espoossa tai Kouvolassa, mutta olemme avoimia erilaisille työn järjestämisen tavoille. Esihenkilönäsi toimii projektitoimiston päällikkö.

Tehtäviisi kuuluu

 • Johdat Gasgidin vedynsiirtojärjestelmän putkistoinfrastruktuurin liittyviä laajoja projektikokonaisuuksia. Vastaat projektien tavoitteiden, aikataulun ja budjetin saavuttamisesta, ja raportoit toteutuksesta Gasgridin projektiprosessin mukaisesti.
 • Toimit tiiviissä yhteistyössä liiketoiminnan kanssa, ja yhdessä määritätte projekteille tavoitteet ja reunaehdot. Osallistut omien projektiesi ohjausryhmätyöhön ja hallitset sekä sisäisiä että ulkoisia sidosryhmiä.
 • Vastaat suunnitteluttamisesta ja rakennuttamisesta infran omistajan roolissa, johdat ja ohjaat projektiryhmiä sekä palvelua tuottavia alihankkijoita.
 • Alkuvaiheessa työ keskittyy projektien selvitys- ja suunnitteluvaiheeseen, ja tulevina vuosina toteutus- ja rakennuttamisvaiheisiin.
 • Osallistut projektitoiminnan kehittämiseen sekä erikseen sovittaviin koko yhtiötä sekä yhtiön strategiaa tukeviin hankkeisiin ja kehitystehtäviin.

Meistä olisi huippua, jos sinulla olisi

 • Näyttöjä menestyksekkäästä laajojen infrastruktuurihankkeiden johtamisesta suunnittelusta toteutukseen sekä vähintään 10 vuoden kokemus vaativista projektipäällikön tai projektijohtajan tehtävistä.
 • Meitä kiinnostaa erityisesti kokemuksesi laajoissa putki/johto/väylä -tyyppisissä projekteissa, joissa luvitukseen ja maankäyttöön liittyvät asiat koskettavat useamman hallinto-organisaation vastuualueita. Kokemuksesi voi olla hankittuna esimerkiksi tilaajan/omistajan, konsultointiyrityksen (EPCM) tai rakennuttajatoimen kautta.
 • Monipuolista osaamista ja taustaa projektien elinkaaren eri vaiheista ml. esiselvitykset, suunnitteluttaminen, hankinta ja rakennuttaminen. Julkisen hankinnan kokemus katsotaan eduksi.
 • Innostusta perehtyä vetyteknologiaan ja uudentyyppisen infrastruktuurin rakentamiseen ja rakennuttamismallien kehittämiseen
 • Sujuva suomen ja englannin kielen suullinen ja kirjallinen osaaminen
 • Oma-aloitteisuutta, itsenäistä ja aikaansaavaa työskentelyotetta ja hyvää priorisointikykyä
 • Kykyä strategisen tason pitkäjänteiseen ajatteluun ja laajojen kokonaisuuksien hallintaan
 • Erinomaiset yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
 • Tehtävään soveltuva tekninen koulutustausta

Gasgridilla ruokimme toistemme innostusta ja annamme jokaisen loistaa. Katseemme on tulevaisuudessa ja näytämme sinne suuntaa – kannamme ylpeinä vastuumme tästä päivästä ja huomisesta. Teemme työmme luotettavasti ammattitaidolla, pidämme huolta toisistamme ja palvelemme asiakkaiden ja yhteiskunnan etua.

Tarjoamme sinulle

 • Vastuullisen, mielekkään ja yhteiskunnallisesti merkityksellisen työn. Mittaamme henkilöstömme tyytyväisyyttä säännöllisillä kyselyillä ja viime henkilöstökyselyn tulokset olivat erinomaisia (4,28/5). Vahvuuksiksi koettiin yhteiskunnallisesti merkittävä työ mukavassa työporukassa, esihenkilötyö ja johtaminen sekä turvallisuus ja vastuullisuus kaikessa tekemisessä.
 • Mahdollisuuden vaikuttaa konkreettisesti tulevaisuuden ratkaisujen kehitykseen
 • Hyvät kehittymismahdollisuudet oman työn ja osaamisen suhteen
 • Ammattitaitoiset, innostuneet ja sitoutuneet kollegat
 • Turvallisen, modernin ja luotettavan työympäristön, jossa osaamistasi ja näkemyksiäsi arvostetaan 
 • Yrityskulttuurin, jossa painottuu asiakaslähtöisyys, ketteryys ja rohkeus katsoa eteenpäin
 • Kilpailukykyisen palkkauksen ja bonusjärjestelmän
 • Joustavan hybridityöskentelymallin

Työtehtävässä on kyse turvallisuusselvityslaissa (726/2014) tarkoitetusta tehtävästä, minkä vuoksi hyväksytty turvallisuusselvitystä koskeva todistus/lausunto on yksi tehtävä täyttämisen edellytyksistä.

Työsuhteen tyyppi: vakituinen

Kiinnostuitko?

Hae viimeistään 25.2.2024 lähettämällä cv:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen oheisen linkin kautta.

Lisätietoja tehtävästä antavat Projektiyksikön päällikkö Ossi Falck 9.2.2024 klo 14–16 ja 15.2.2024 klo 14–16, puh. 0400 923 927 ja MPS:n konsultti Jaana Jaatinen, puh. 020 746 9690.


Sijainti: Keilaranta 19 D, 02150 Espoo