Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Viestintä- ja markkinointijohtaja

AD-museo Oy

Suomi, Uusimaa


Maailman paras museo tarvitsee tekijänsä! Edessämme on ainutlaatuinen tehtävä perustaa uusi valtakunnallinen arkkitehtuuri- ja designmuseo, jolle rakennetaan uudisrakennus Helsingin Eteläsatamaan. Hanke on nyt hyvässä vauhdissa: rahoituspäätöksiä ja -sitoumuksia on tehty, organisatorisia muutoksia on toteutettu ja itse museorakennukseen liittyvä arkkitehtuurikilpailu on juuri käynnistetty. Olemme laatineet museon strategiaa tuleville vuosille, mutta kriittinen pala puuttuu, ja siitä vastaamaan haemme nyt joukkoomme kokonaisuuksia hallitsevaa, kokenutta strategisen viestinnän, markkinoinnin ja brändikehityksen ammattilaista.

Viestintä- ja markkinointijohtajana sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua uuden, kansainvälisen huipputason museon toteutukseen. Pitelet sujuvasti monia lankoja käsissäsi ja teet tiivistä yhteistyötä laajojen sidosryhmien, kasvavan kumppanijoukon ja juuri perustetun museon ammattilaisten kanssa.

Tehtävänäsi on

  • Laatia ja kehittää AD-museon ja uuden museon perustamisesta vastaavan Suomen arkkitehtuuri- ja designmuseosäätiön viestinnän ja markkinoinnin strategia ja vastata sen toimeenpanosta strategisten kärkihankkeiden muodossa.
  • Johtaa AD-museon brändikehitystä, vastata nykyisten museobrändien kehittämisestä ja yhteen sulauttamisesta kohti uutta brändilanseerausta. Tavoitteena on museon yleisösuhteen kehitys ja museon kiinnostavuuden ja tunnettuuden kasvattaminen. Osana brändityötä osallistut luonnollisesti palveluportfolion strategiseen suunnitteluun.
  • Viestinnän ja markkinoinnin palvelualueen lähijohtaminen vastaten resurssoinnista, osaamisen kehittämisestä ja operatiivisten prosessien sujuvuudesta ja oikea-aikaisuudesta. Vastaat viestintään ja markkinointiin liittyvästä budjetista.   
  • Kehittää sisäistä viestintää ja siihen liittyviä käytäntöjä yhteistyössä eri palvelualueiden kanssa siten, että sisäinen viestintä tukee museon tarkoitusta sekä strategian ja toimintasuunnitelmien toteuttamista.
  • Osallistut AD-museo johtoryhmätyöhön rohkealla työotteella ja edistät siten museon tavoitteiden saavuttamista osana johtoryhmää ja laajennettua johtoa. Raportoit tehtävässäsi AD-museon toimitusjohtajalle.

Menestyäksesi tehtävässä sinulla tulisi olla

  • Viestinnän, markkinoinnin ja brändikehityksen vahva strateginen osaaminen sekä näihin alueisiin liittyvien palveluiden hankinnan kokemus. Samalla kyky toimia osana pientä ja ketterää organisaatiota ja tarttua myös käytännön tehtäviin tarvittaessa itse.
  • Kykyä sitoa museon toimintaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja muutokseen
  • Johtamisosaaminen ja valmentavan johtamisen taidot, erinomaiset vuorovaikutus-, yhteistyö- ja esiintymistaidot
  • Muutosjohtamisen kokemusta
  • Kokemusta kansainvälisessä kontekstissa toimimisesta

Työyhteisömme elää innostavaa, vauhdikasta ja vaativaa muutosvaihetta. Toivomme joukkoomme henkilöä, joka haluaa kehittää toimintojamme aidossa yhteistyössä sitoutuneen ja moniammatillisen henkilöstömme ja kumppanuusverkostomme kanssa.

Kiinnostuitko?

Kuulemme sinusta ja kerromme tehtävästä mielellämme lisää! Lisätietoja tehtävästä antavat museonjohtaja Jukka Savolainen, perjantaina 26.4. klo 13–16 ja torstaina 2.5. klo 10–12, puh. 050 307 0455 ja MPS-konsultti Jaana Jaatinen, puh. 020 746 9690.

Hae tehtävää viimeistään 6.5.2024 lähettämällä CV:si ja hakemuksesi palkkatoiveineen hakupainikkeen kautta.

Kannustamme kaikkia sukupuolia ja sukupuoli-identiteettejä edustavia ja eri vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä hakijoiksi, riippumatta esimerkiksi hakijan etnisestä alkuperästä, mahdollisesta toimintaesteestä, uskonnosta tai iästä.


Sijainti: Korkeavuorenkatu 23, Helsinki