Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Kansainvälisten asioiden asiantuntija

Huoltovarmuuskeskus

Suomi, Uusimaa


Haemme määräaikaiseen tehtävään (31.12.2024 asti) kansainvälisten asioiden asiantuntijaa koordinoimaan kansainvälistä yhteistyötä liittyen Pohjoismaihin ja OECD-maihin sekä kahden- että monenvälisesti.

Kansainvälisten asioiden asiantuntijana osallistut Huoltovarmuuskeskuksen kansainvälisten suhteiden ja yhteistyön koordinointiin sekä kehittämiseen. Osallistut erilaisiin yhteistyöprojekteihin ja työryhmiin kansainvälisten kumppaneiden kanssa ja raportoit ja tuotat kokonaiskuvaa kansainvälisestä yhteistyön kentästä. Osallistut myös erilaisten kansainvälisten kokousten ja vierailujen järjestelyihin sekä valmistelutyöhön. Pääset työssäsi tulkitsemaan Suomen huoltovarmuusmallia kansainvälisen varautumisen teemoihin.

Teet työtäsi itsenäisesti, mutta myös osana tiimiä. Lähimpiä sidosryhmiä ovat kansainväliset kumppanit, työ- ja elinkeinoministeriö, ulkoministeriö (ml edustustot), sisäministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, puolustusministeriö, Ulkopoliittinen Instituutti sekä muut Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan osallistuvat tahot. Tehtävä sijoittuu Huoltovarmuuskeskuksen tutkimus- ja analyysiosastolle. Työ edellyttää matkustusvalmiutta sekä kotimaassa että ulkomailla.

Toivomme sinulta

Hakemallamme henkilöllä on tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto. Sinulla on vähintään 2 vuotta työkokemusta kansainvälisistä tehtävistä ja/tai kansainvälistä kokemusta, joka on hankittu työtehtävien tai opintojen puitteissa. Sinulla on hyvä tuntemus kansainvälisestä politiikasta ja kansainvälisten organisaatioiden toiminnasta. Eduksi katsotaan käytännön kokemus EU- tai pohjoismaisella tasolla työskentelystä sekä varautumiseen liittyvien rakenteiden tuntemuksesta. Olet toimintatavaltasi itseohjautuva, hahmotat kokonaisuuden ja hallitset hyvin ajankäyttösi. Sinulla on hyvät yhteistyö- ja esiintymistaidot ja toimit sujuvasti myös monikulttuurisessa verkottuneessa ympäristössä. Tehtävässä edellytetään erinomaista suomen kielen ja sujuvaa englannin kielen taitoa. Vahva ruotsin kielen osaaminen on tehtävässä eduksi.

Tarjoamme sinulle

Huoltovarmuuskeskus on kehittyvä asiantuntijatalo, jossa työskentelee tällä hetkellä 70 eri alojen osaajaa. Teemme merkityksellistä työtä sitoutuneesti ja pitkäjänteisesti. Tarjoamme sinulle itsenäisen ja vastuullisen tehtävän, jossa pääset käyttämään asiantuntemustasi yhteiskunnallisesti tärkeiden asioiden parissa. Tehtävässä on mahdollisuus hankkia kokemusta, tietoa ja kontakteja kansainvälisestä yhteistyöstä huoltovarmuuden, kansallisen turvallisuuden ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla. Tarjoamme sinulle sympaattisen työyhteisön ja kilpailukykyiset työsuhde-edut. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa ja työskentelemme hybridimallilla siinä määrin kuin työtehtävät sen mahdollistavat.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tehtävästä antaa Huoltovarmuuskeskuksessa johtaja Axel Hagelstam, puh. 029 505 1112 (puhelinaika 2.2. klo 15–16) ja MPS:n konsultti Irene Turakainen puh. 020 746 9457 (puhelinaika 30.1. klo 13–14).

Täytä hakulomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan CV ja hakemuksesi 5.2.2023 mennessä.

Tehtävään valitusta henkilöstä tehdään perusmuotoinen turvallisuusselvitys.


Sijainti: Aleksanterinkatu 48 A, Helsinki