Iiro Pohjanoksa

17.4.2019 12:30

Johdatko vasemmalla kädellä?

Miten kiinnostunut olet omasta tiimistäsi? Hoituuko johtaminen siinä muun työn ohessa? Kokenut esimiestyön valmentaja Iiro Pohjanoksa avaa omia havaintojaan vasemmalla kädellä johtamisesta sekä vinkkejä sen välttämiseen.

Lue lisää

Eevi Kuokkanen

9.4.2019 13:19

Jatkuva oppiminen elämäntapana

Tulevaisuuden oppiminen on elämän pituista ja laajuista oppimista, kirjoitti Lauri Järvilehto Lifeworks-blogissa. Mutta miksi vain tulevaisuuden?

Lue lisää

Tiina Tolonen

5.4.2019 13:27

Hyvällä itsetuntemuksella oikeisiin hommiin

Itsetuntemus ja itseohjautuvuus voivat joistain tuntua tämän ajan vitsauksilta, jotka tulevat vastaan vähän joka kontekstissa. Mutta niiden merkitystä nykyisessä ja tulevaisuuden työelämässä ei pidä vähätellä. Itsetuntemus ohjaa meitä omannäköistemme, meille parhaiten sopivien työtehtävien äärelle ja auttaa pitämään osaamisemme ajantasalla työelämän murroksessa. Milloin viimeksi olet pysähtynyt itsetutkiskelun äärelle?

Lue lisää

Lauri Järvilehto

21.3.2019 12:39

Jatkuva uudistuminen muuttuvassa maailmassa

Arviosta riippuen 9–47 % nykyisistä ammattialoista katoaa lähivuosina automaation seurauksena. Kun ennustaminen vaikeutuu, niin vaikeutuu myös sen arviointi, mitä taitoja tulevaisuudessa tarvitaan. Ainoa melko lailla varma ennustus on nähdäkseni, että tulevaisuudessa kyky ja halu oppia korostuu entisestään. Keskeiseksi muutospyörteissä selviämisessä muodostuvat oppimaan oppiminen ja tulevaisuuden muotoilu, kirjoittaa Lauri Järvilehto vierasblogissaan.

 

Lue lisää

MPS Lifeworks

20.3.2019 13:53

Kohti parempaa työelämää

Kysyimme joulukuussa 662 ammattilaiselta, johtajalta ja yrittäjältä sekä 143 opiskelijalta heidän mielipiteitään omasta työelämätilanteestaan ja urakehityksestään. Tutkimuksesta selvisi useita kiinnostavia havaintoja.

Lue lisää

Elina Koskela

13.3.2019 07:28

Synnynnäinen johtaja?

Johtajuuteen liittyy erilaisia uskomuksia. Tämän päivän johtajan ei kuitenkaan tarvitse olla ”syntynyt johtajaksi”, sillä tarvitsemme uudenlaista osaamista ja erilaisia persoonia myös johtajilta. Elina avaa myös omaa oivallustaan johtajuudesta.

Lue lisää