Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Head of Operations & Customer Experience / 11.1.2023

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Urajohtaminen

Pänniikö töihin paluu loman jälkeen? Lupasitko (taas kerran), että nyt on se vuosi, kun panostat itseesi ja uraasi? Mikä ikinä sinut saakaan liikkeelle, niin omaan onnellisuuteen työelämässä kannattaa panostaa. Ei vaan itsesi vaan myös läheistesi vuoksi.

Tutkimuksen mukaan 92 % kertoo työn vaikuttavan siihen, millä fiiliksellä kotona ollaan. Jos töissä on jatkuvasti kurjaa, huomaatko miten se vaikuttaa läheisiisi? Huonoa fiilistä ei kannata raahata tuliaisena kotiin liian usein. Jos olet pitkään ollut tyytymätön työhösi, lue tämä juttu loppuun.

97 % ihmisistä uskoo nimittäin, että työssä voi olla onnellinen.

Laajassa (yli 60 uratutkimusta parilta vuosikymmenneltä) selvityksessä löydettiin yhteensä kuusi työtyytyväisyyteen vaikuttavaa tekijää. Lisäsin listan loppuun vielä oman bonukseni.

6 työtyytyväisyyteen vaikuttavaa tekijää:

1. Houkutteleeko työsi?

Työtehtävien pitää houkutella sinua puoleensa, jopa flow-tilaan asti. Vapaus, selkeät vastuut, vaihtelevuus ja säännöllinen palaute ovat myös tärkeitä työtyytyväisyyden kannalta.

2. Autatko muita?

Pienien hyvien tekojen tiedetään tekevän ihmiset onnellisemmaksi. Se lisää myös työtyytyväisyyttä.

3. Teetkö sitä missä olet hyvä?

Kyky ja osaaminen ovat tärkeitä työtyytyväisyyden kannalta. Saatat olla jostain asiasta kiinnostunut, mutta oletko hyvä siinä?

4. Työskenteletkö kannustavien kollegoiden kanssa?

Työpaikan ihmissuhteet ovat tärkeä osa työtyytyväisyyttä. Työkavereiden ei tarvitse olla parhaita kavereitasi, mutta on kiva tietää, että he ovat puolellasi.

5. Saatko pidettyä isot negatiiviset asiat loitolla?

Isoimpia työtyytyväisyyttä heikentäviä asioita kuten liian pitkiä työmatkoja, ylitöitä, epäoikeudenmukaista palkkaa tai työsuhteen turvattomuutta kannattaa vältellä, jos haluaa pitää huolta omasta hyvinvoinnista.

6. Onko työ ja vapaa-aika balanssissa?

Työn pitäisi mahtua muun elämäsi rinnalle – olisi hyvä, että vapaa-ajan puuhat tasapainoittavat ja virkistävät myös työtä.

****

7. Bonus: Seuraa motivaatiotasi ja tee jotain 

Kirkastin itselleni joitain vuosia sitten sen, mikä mitkä asiat minua työssä motivoivat. Kun lähdin niitä seuraamaan, olen huomannut työtyytyväisyyden nousseen. Mieti, siis mitkä asiat sinua työelämässä motivoivat ja miten saisit ne osaksi työtäsi? Toinen hyväksi havaitsemani temppu on se, että jahkailun sijaan teen jotain konkreettista oman onnellisuuteni eteen. Muutos pelottaa –  se on ihan luonnollista – mutta rohkeus kasvaa kokeilemalla.


Tutkimuslähteet: 


💡 Haluatko lisätä työtyytyväisyyttäsi? Uralla eteenpäin -valmennuksessa saat henkistä tukea ja konkreettisia neuvoja oman elämäntilanteesi ja urasi syvälliseen reflektointiin. Tutustu valmennukseen täältä.


Blogi on julkaistu ensimmäisen kerran 5.1.2022.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä