Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Carita Martas

Carita Martas

Recruitment Marketing Specialist / 7.11.2019

Tägit: Palautuminen, Työnhaku

JOKAINEN töitä aktiivisesti etsinyt tietää, että kiinnostavien tehtävien löytäminen ja niihin hakeminen on sangen aikaa vievää puuhaa. Ilmoiteltuihin työpaikkoihin saattaa olla ansioluettelon ja hakemuksen lisäksi vielä työnäyte. Ja kun CV:kin pitäisi kustomoida jokaista hakua varten, otsalle kirpoaa helposti hikipisara, jos toinenkin. 

JOS haet uutta työn ohella, voi työnhaku helposti haukata useita tunteja arvokasta vapaa-aikaasi viikossa. Jos taas päätoimisesti haet töitä, vapaa-ajan ja työnhakuun käytetyn ajan raja voi olla häilyvä. Häilyvyys taas aiheuttaa stressiä ja tunnetta, että pitäisi koko ajan tehdä asialle jotain. 

AJANKÄYTTÖ on työnhakijan ystävä ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota. Suunnitelmallisuus on avain parempaan ajankäyttöön, sillä kun suunnittelet jokaiselle päivälle työnhakuun liittyvän tehtävän ja teet sen määrittämässäsi ajassa, sinulle jää aikaa muulle elämälle, joka tasapainottaa mukavasti joskus hyvinkin stressaavaa tilannetta.

VAPAA-AJAN rooli meidän jokaisen elämässä on hyvinvoinnin ja balanssin kannalta aivan ehdoton. Kun saan levätä ja harrastaa minulle tärkeitä asioita, lataudun positiivisesti työhöni ja jaksan paremmin sekä olen luovempi. Tämä pätee suoraan myös päätoimiseen työnhakuun. Työnhaku kun ei suinkaan ole koko elämä. 

Näppäränä sääntönä työnhakuun voi käyttää 60-20-20-jakomallia: 

VALITSE sinulle sopivin tapa sekä seurata että suunnitella ajankäyttöäsi työnhaussa. Seurantaväline voi olla muistivihko, Excel-taulukko, kalenteri tai vaikkapa Trello, jonne merkitset mitä tehtäviä olet hakenut tai mitä yrityksiä olet kontaktoinut. Merkitse ylös, kun päivität hakuvahtiasi, LinkedIn-profiiliasi tai kun osallistut vaikkapa verkostoitumistapahtumaan tai käyt haastattelussa. Pidä listaa sinua kiinnostavista yrityksistä ja laajenna verkostoasi esim. LinkedInissä. 

JOKAINEN päivä, jonka käytät suunnitelmallisesti ja tehokkaasti työnhakuun, vie sinua pienen askeleen kohti uutta. Unelmoi ja tavoittele rohkeasti unelmiasi. Kuten äitini minulle aina tapaa sanoa, ”unelmilla on tapana toteutua”. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä