Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Eevi Kuokkanen

Director of Instructional Design / 29.6.2018

Tägit: Itsetuntemus, Urajohtaminen

FREELANCE-TYÖ houkuttelee yhä useampia luovien alojen asiantuntijoita. Syitähän on helppo löytää. Ja kun erilaisia free- ja keikkatyöläisiä on yhä enemmän, myös palvelut ja infrastruktuuri ei-tyypillisen työn tekijöille paranevat ja kehittyvät.

TOTTA KAI freelance-työssä on kyse myös välttämättömyydestä. Oman alan työpaikkoja ei aina ole, vaikka töitä olisikin. Esimerkiksi journalisteilta katosi muutamassa vuodessa yli tuhat työpaikkaa.

INSTAGRAM-SUKUPOLVI on vanhempiaan valmiimpi freelance-töihin, kannustaahan vallitseva eetos tarttumaan unelmiin ja olemaan oman onnensa seppä. Iästä riippumatta uuden työn voi keksiä myös itse. Uudet taidot voi opiskella omatoimisesti ja usein hyvin pienin kustannuksin.

Freelancereille onkin tyypillistä palkansaajia aktiivisempi oman osaamisen jatkuva päivittäminen.

GLOBAALEILLA digitaalisilla työmarkkinoilla tällä on tietysti kääntöpuolensa. Kuten verkostomaista ohjelmistoyritystä johtava Stephane Kasriel toteaa: ”Jos pystyt oppimaan jonkin taidon helposti Lyndan tai Courseran avulla, samaan pystyvät sadat tuhannet muutkin.” Siksi erikoistunut osaaminen ja harvinaiset osaamisyhdistelmät ovat yhä tärkeämpiä freelancerin työllistymiselle.

ENTÄ TYÖNANTAJAT? Yllä mainittu Kasriel ennustaa, että tulevaisuuden organisaatiot muistuttavat Hollywoodin elokuvatuotantoja. Idean alullepanijat hankkivat rahoituksen, välittäjäporras hoitaa tarvittavat osaajat. Vaihteleva määrä huipputason freelancereita toteuttaa yhteistä visiota. Kaikki tapahtuu verkostoissa.

Freelancerin menestys on nyt ja tulevaisuudessa kiinni muustakin kuin ammattitaidosta: pitää osata myydä ja ohjata omaa työtään, ottaa omistajuutta, viestiä selkeästi ja perustellusti, antaa ja vastaanottaa palautetta.

KUULOSTAAKO TUTULTA? Nämähän ovat niitä samoja taitoja, joita edellytetään kaikilta modernien organisaatioiden ”vakkareiltakin”. Fiksu ostajaorganisaatio ymmärtää, että freelancerit voivat toimia näissä taidoissa suunnannäyttäjinä, uutta kulttuuria rakentaen.

Mitä vähemmän on ”omaa” väkeä, sen tärkeämpää on, että työ koetaan yhteisesti omaksi.

SITOUTUMINEN ei ole kiinni työsuhteen laadusta, vaan siitä visiosta, jota ollaan rakentamassa – vaikka se ei olisikaan Hollywood-spektaakkeli. Menestys syntyy, kun toimeksiantaja/tuottaja pystyy tarjoamaan innostavaa ja merkityksellistä työtä. Ja silloin, kun onnistutaan luomaan rajaton työyhteisö, jossa ihmiset osaamisineen ja asenteineen ovat tärkeämpiä kuin organisaatiot.

Lue vaikka nämä:

Eevin blogi on julkaistu aiemmin MPS:n Johtamisen maailma -blogissa 11/2017.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä