Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Leskinen

TET-harjoittelija / 1.10.2019

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Yleinen

TYÖHARJOITTELU on hyvä tapa saada työkokemusta ja tutustua työelämään. Ensimmäistä kertaa työharjoitteluun meneminen on uusi ja jännittävä kokemus. Herää kysymys: pärjäänkö minä? Mitä jos teen jotakin väärin? Olin itse tässä samassa tilanteessa vielä viikko sitten, mutta työharjoittelun aikana olen oppinut paljon. Siksi kokosin nämä vinkit helpottamaan työharjoitteluun menoa.

1. Usko itseesi

Ensimmäisenä työpäiväna on yleensä hieman hermostunut olo, jalat tärisevät ja vatsassa on perhosia ja sydän hakkaa hurjaa vauhtia. Voit kuitenkin itse päättää, annatko pelolle ja jännitykselle vallan, vai astutko työpaikallesi itsevarmasti ja valmiina päivän haasteisiin. Itsevarmuus ja positiivinen asenne antavat hyvän kuvan työnantajalle ja muille työntekijöille, ja luovat sinusta positiivisen kuvan, josta on varmasti hyötyä työharjoittelun aikana. Jälkeenpäin tulet huomaamaan, ettei tilanne ollut yhtä kauhea, kuin luulit.

2. Uskalla pyytää apua

Avun pyytäminen voi tuntua vaikealta varsinkin uudessa ympäristöstä uusien ihmisten keskellä. Usein muut kuitenkin arvostavat omatoimisuutta ja sitä, että tulet itse kysymään apua sen sijaan, että he tulisivat luoksesi auttamaan huomattuaan sinun pyörittelevän peukaloitasi. Tämä antaa sinusta aktiivisen ja tehokkaan kuvan. Lisäksi hyödyt tästä itsekin, sillä pääset jatkamaan työtäsi. Tämä sama asia koskee myös tilanteita, joissa olet jo saanut työtehtäväsi valmiiksi ja sinun pitäisi tietää mitä voisit seuraavaksi tehdä. Kun kysyt asiasta, saat varmasti taas lisää tekemistä ja olet samalla suuri apu muille.

3. Ole oma itsesi

Sinun ei tarvitse koko ajan olla vakava ja virallinen, vaikka oletkin töissä. Työnteko on tietenkin otettava tosissaan, mutta omaa itseään voi silti tuoda esille arkisissa keskusteluissa. Kanssasi on mukavampi työskennellä, kun tuot oman persoonallisuutesi esille. Olen työharjoittelussa ollessani tutustunut moniin uusiin ihmisiin ja olen huomannut heidän olevan omia itsejään, vaikka ottavatkin työnsä vakavasti. Työharjoittelusta tulee kakille mukavampaa, kun uskallat olla oma itsesi ja rentoutua työympäristössä, ja työn laatu voi jopa parantua.

TÄHÄN loppuun halusin vielä hieman kertoa omasta työkokemuksestani MPS:llä. Olen viettänyt nyt yhden viikon Helsingissä MPS:n toimistolla. Olen päässyt tutustumaan monenlaisiin eri työtehtäviin ja nähnyt yrityksen erilaisia osa-alueita ja oppinut arvostamaan heidän tekemää tytötään.

VIIKON aikana olen ehtinyt kirjoittamaan muitakin tekstejä Lifeworksin sivuille sekä seuraamaan rekrytoinnin ryhmätehtäviä ja arviointipäivien kulkua. 26. päivä syyskuuta oli MPS:n kick-off, jota pääsin myös seuraamaan. Päivän aikana käsiteltiin muun muassa tunteita työelämässä sekä mietittiin tapoja parantaa yrityksen toimintaa. Illalla oli myös mahdollisuus osallistua pakohuonepeleihin.

KOKO henkilökunta on ollut minulle todella ystävällinen ja auttanut minua sopeutumaan työympäristöön sekä saamaan valmiiksi minulle annetut tehtävät. Koen tämän työharjoittelun olevan minulle hyvin opettavainen kokemus ja toivon, että olen pystynyt myös auttamaan muita yrityksessä työskenteleviä. Siksi suosittelen lämpimästi MPS:ää työharjoittelupaikkana myös muille.


Blogin kirjoittaja on 9.-luokkalainen Linda Leskinen, joka vietti viikon MPS:llä TET-harjoittelussa. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä