Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Jonna Hämäläinen, Customer Happiness & Marketing Specialist.

Jonna Hämäläinen

Customer Happiness & Marketing Specialist / 17.1.2024

Tägit: Palautuminen

Kuvittele elämäsi potkurina, jonka jokainen lapa edustaa yhtä elämäsi osa-aluetta: terveyttä, läheisiä, työtä ja vapaa-aikaa. Kun kaikki lavat pyörivät tasapainossa, elämä rullaa sujuvasti eteenpäin. Jos jokin lapa joutuu epätasapainoon, potkuri ei pyöri sujuvasti, mikä heijastuu terveydessä, ihmissuhteissa, työssä ja vapaa-ajassa. Tätä kutsutaan Potkuri-filosofiaksi*.

Potkuri-filosofian neljä eri osa-aluetta:

Kuinka hyödyntää potkuri-filosofiaa arjessa?

Tarkista lapasi säännöllisesti: Arvioi, miten terveys, läheiset, työ ja vapaa-aika asettuvat arjessasi. Onko jokin osa-alueista jäänyt varjoon? Mieti mitä kaipaisit lisää arkeesi ja missä voisit tehdä parannuksia.

Jos jokin alue on laiminlyöty, tee tarvittaessa muutoksia: Jos useampi asia takkuaa, on helpompi aloittaa yhdestä asiasta kerrallaan. Aloita terveydestä, sillä jaksaminen on kaiken perusta. Jos terveys lapasi pyörii sujuvasti, ei kai työ hallitse muuta elämää? Aseta selkeät rajat työn ja vapaa-ajan välille sekä varaa aikaa itsellesi.

Aseta tavoitteita jokaisella osa-alueella: Mieti, miten voit ylläpitää terveyttäsi ja vahvistaa ihmissuhteitasi. Mikä on tavoitteesi työssäsi, ja millaisista asioista nautit vapaa-ajallasi? Tavoitteiden asettaminen auttaa pyörittämään arkeasi ja pitämään fokuksen tasapainossa.

Priorisoi tasapaino: Hetkittäinen epätasapaino on normaalia, mutta sen jatkuessa se aiheuttaa kuormitusta. Älä siis anna yhden osa-alueen hallita elämääsi.

Helppo muistisääntö arkeen on tehdä päivittäin jotain mistä tykkää ja jotain muuta mitä tekisi töissä. Varaa siis joka päivä aikaa jollekin mielekkäälle – harrastuksille, ystäville, rentoutumiselle – jotain mitä haluat tehdä juuri nyt, mutta on erilaista kuin työsi. 


*Potkuri-filosofia on MPS-Yhtiöiden perustajan Marcus Heroldin arvojen ilmentymä, joka kuvaa MPS:n tapaa toimia ja niitä asioita, jotka ovat merkityksellisiä yhtiön työntekijöille.


Kaipaatko työkaluja oman työsi hallitsemiseen? Onnistujan urapalvelu sisältää Johda itseäsi -kurssin, jonka avulla opit johtamaan omaa aikaasi ja työtäsi. Kokeile 14 päivää maksutta!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä