Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Head of Customer Experience & Marketing / 2.11.2023

Tägit: Itsensä kehittäminen, Itsetuntemus, Motivaatio, Vahvuudet

Asiat eivät edisty haluamallasi tavalla. Projektit venyvät. Päätöksiä ei saada. Kukaan ei tee sovittuja asioita. Turhauttaako? Varmasti.

Asiat eivät edisty, koska… esihenkilö ei ole vielä saanut asiaa eteenpäin tai kollega on niin kiireinen, ettei asia etene mihinkään. Joskus myös päätöksenteko venyy, koska päättäjiä on ihan liikaa. Tai työpöytä on koko tiimillä niin täynnä, ettei mikään tunnu etenevän.

Jos kuulostaa tutulta, pysähdy ja pohdi hetki, mitä voisit itse tehdä asialle. On helppo syyttää muita asioiden paikallaan junnaamisesta, mutta muutamalla keinolla voit itse viedä asioita tehokkaammin maaliin.

Hyödynnä toimeenpanon taitoa

Vaikka olisit kuinka innoissasi jostain asiasta, se ei välttämättä etene. Tämä voi johtua joko sinusta itsestäsi tai ympäristöstä. Ennen kuin syytät asiasta muita, mieti, käytätkö aikaasi oikeisiin asioihin. Onnistuminen vaatii selkeää tavoitetta, suunnittelua, priorisointia ja keskittymistä. Oletko varmasti tehnyt kaikkea näitä projektin eteen? Usein joku noista jää vaiheeseen, joka hidastaa edistymistä.

“Motivaatio ei yksin riitä tulosten saavuttamiseen, lisäksi tarvitaan volitiota eli toimeenpanon taitoa. Tätä toimeenpanon taitoa eli volitioa voit myös kehittää.” Ria Parppei*

Vaikuta osallistaen ja positiivisesti

Jos projektisi ei ole edennyt, voi se johtua myös siitä, että projektin tavoite tai sen tärkeys on muille vielä epäselvä. Jos yrität edistää omaa projektiasi yksin, voi olla, että muut eivät ymmärrä, ole kiinnostuneita tai ehdi mukaan. Osallista muita matkan varrella; kysy, kuuntele ja sparraile.

Pyri olemaan se tyyppi, jonka projekteissa kaikki haluavat olla mukana – jaa kiitoksia, tietoa, vinkkejä ja oivalluksia auliisti.

Tarjoa tukea muille ja ole aktiivinen

Oletko yksinpuurtaja, joka omassa kammiossaan kehittelee loistavia juttuja ja sitten ihmettelee, miksi muut eivät ole yhtä innoissaan? Muilla on omat kiireensä ja agendansa, joten sinun projektisi eivät ole heille yhtä tärkeitä.

Jos et myöskään ikinä tarjoudu auttamaan kollegaa, ei apua välttämättä ole tarjolla helposti sinun suuntaasi!

Valjasta vahvuudet avuksi 

Hyödynnä omat ja muiden vahvuudet projektin etenemisessä. Asiat nopeutuvat, kun tiimi toimii vahvuuksiaan käyttäen. Jos kaipaat projektiin sparrausta tai apua, mieti kuka olisi oikea henkilö auttamaan: kenen vahvuuksia voisit hyödyntää?

Lopuksi: On niin helppo syyttää muita, kun asiat eivät etene SINUN ajattelemallasi tavalla ja aikataululla. Varmista kuitenkin ensin, että olet itse priorisoinut oman työsi ja osallistanut muita fiksusti ennen kuin turhaudut muiden tekemättä jättämisiin.

* Ria Parppei: Volitio – toimeenpanon taito 


🤸‍♀️ Haluatko selvittää omat vahvuutesi? Onnistujan urapalvelusta löydät Vahvuusbarometrin, jolla saat selville vahvuutesi muiden kertomana.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä