Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Head of Operations and Customer Experience, MPS Lifeworks / 10.8.2023

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Osaaminen, Työn tuunaaminen, Työnhaku, Urajohtaminen, Urajumi, Uramuutos, Vahvuudet

Kuka auttaa sinua urakriisissä?

UUDEN työn tai kokonaan uuden urasuunnan löytäminen osuu eteesi urallasi jossain kohdin. Siihen liittyy paljon valintoja ja päätöksiä. Mihin suuntaan? Sivulle vai eteenpäin? Mikä ala? Mikä yritys? Jotain uutta vai samaa vanhaa? Asiantuntijaksi vai johtajaksi? Päätös ei ole aina helppo ja siihen voi liittyä myös riskejä.

KUN teet isoja päätöksiä ja haluat suunnata uusille poluille, varmista ettet tee hätiköityjä ratkaisuja. Kun otat rinnalle uramuutoksiin perehtyneen asiantuntijan, olet varmempi valinnoistasi ja ratkaisuistasi.  

Mikä ihmeen uravalmentaja?

OLET saattanut törmätä tai kuulla puhuttavan uravalmentajista, uracoacheista, mentoreista tai urasparraajista. iden eri nimikkeellä kulkevien ura-asioiden personal trainereiden tarjonta on kasvussa

TUNNISTAT ammattilaisen yleensä rekrytointi- ja uravalmennuskokemuksesta, työelämän tuntemuksesta, suosituksista sekä aidosta motivaatiosta auttaa asiakasta uralla eteenpäin.  

Mitä uravalmennuksessa tapahtuu?

LIFEWORKSILLA käytämme tästä oman potentiaaliasi vapauttavaan rohkaisuun tähtäävästä valmennuksesta nimeä uravalmennus. Tapaamisissa ja kotitehtävissä keskitytään sinun mahdollisuuksiisi tulevaisuuden työelämässä. Tätä pohjustaa ymmärrys työkäyttäytymisestäsi, osaamisestasi, persoonastasi, motivaatiostasi sekä omista toiveistasi. 

JOKAINEN valmennusjakso on aina yksilöllinen – osaava uravalmentaja tunnistaa tilanteesi ja toiveesi ja löytää juuri sinulle sopivimmat tavat päästä kohti uusia polkuja. Vaikka matkaeväät ja välietapit vaihtelevat, yleensä lopputulemana syntyy kirkas tavoite sekä konkreettinen suunnitelma tavoitteen saavuttamiseksi.  

Missä tilanteissa ura-asiantuntija kannattaa pyytää apuun?

ERITYISESTI silloin kun haluat löytää uuden työn, tai jos esimerkiksi työsuhteesi on päättymässä, tai on juuri päättynyt. Mikäli työsuhteesi on kestänyt yli 5 vuotta ja yritys työllistää yli 30 henkilöä, on työnantajasi velvoitettu tarjoamaan sinulle muutosturvan avulla tukea uuden työn löytämiseen.  Hyödynnä tämä ikävästä muutostilanteesta kumpuava positiivinen mahdollisuus. 

URAVALMENTAJAA voit hyödyntää myös silloin kun haluat päästä urallasi eteenpäin. Urajumien purkaminen, oman osaamisen tunnistaminen, itsetunnon ja asiantuntijuuden vahvistaminen sekä uusien mahdollisuuksien kartoittaminen ovat tyypillisiä tilanteita, joita ratkotaan uravalmennuksen avulla.  

TIEDOSTA kuitenkin, että jos koet työhön liittyvää uupumusta, on työterveys ensimmäinen etappiUravalmennuksen aika tulee sitten, kun olet saanut voimavarasi ja energiavarastosi kuntoon. 

Omasta kokemuksesta voin kertoa, että oman uran ja osaamisen tarkkailu ulkopuolisen silmin on usein hyvin voimaannuttava ja silmiä avaava prosessi. Kerrankin joku on 100% keskittynyt sinuun, osaamiseesi ja tulevaisuuteesi.  

Suosittelenkin, että otat ura-ammattilaisen avuksesi silloin kun olet urasi kanssa risteyskohdassa ja haluat tehdä kestävämpiä valintoja urasi suhteen.   


Kirjoittaja on Lifeworks-urapalveluiden operatiivinen johtaja Linda Neiglick, joka on itse käyttänyt uravalmentajaa oman uransa kriisikohdista eteenpäin selviämiseen.  

Tämä blogi on julkaistu ensimmäisen kerran 13.10.2020.


?? Jos haluat kartoittaa itsellesi sopivia uusia uramahdollisuuksia sekä vahvistaa itsetuntemustasi, lue lisää Uralla eteenpäin –valmennuksesta, jossa pääset kolmen tapaamisen aikana edistämään uraasi haluamaasi suuntaan yhdessä ammattitaitoisen uravalmentajan kanssa.

Kun haluat kehittää itseäsi

Uralla eteenpäin

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Uralla eteenpäin -valmennuksessa pääset kehittämään uraasi yhdessä uravalmentajan kanssa. Valmennuksen aikana kirkastat uratavoitteesi ja saat selkeät askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Valmennus sopii sinulle, jos haluat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Tukea uuden työn löytämiseen tai uramuutoksen tekemiseen
  • Löytää työmotivaation uudelleen
  • Purkaa urajmin
  • Edetä urallasi