Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Anna Storm

Recruitment Communications Specialist, MPS Career / 23.5.2024

Tägit: Itsetuntemus, Yleinen

MPS julkaisi alkuvuodesta kuudennen työnhakututkimuksensa. Kyselytutkimukseen vastasi 607 aktiivista ja passiivista työnhakijaa. Tutkimuksen mukaan tällä hetkellä suurin motivaattori työpaikan vaihtoon on parempi palkka; tämä koskee erityisesti alle 35-vuotiaita työnhakijoita.

Huomattavasti painoarvoa vastaajat antoivat myös osaamisen kehittämiselle ja uralla etenemiselle. Käytännössä kolme suosituinta kriteeriä kulkevat varmasti usein käsi kädessä: osaamista kehittämällä voi edetä uralla, ja uralla eteneminen usein nostaa palkkaa. Jos kuitenkin kokee juuri palkan olevan erityinen kriteeri, tämä kannattaa tunnistaa. Voi kysyä itseltään, mihin hintaan olisi valmis käymään läpi hakuprosessin, uuden tehtävän opettelemisen ja uuteen työpaikkaan sopeutumisen sekä työskentelemään vaativammassa tehtävässä.

Työn merkityksellisyys sekä työn ja muun elämän tasapaino saatetaan kokea lähes vastakkaisiksi kriteereiksi kuin palkka. Jos tällä hetkellä kaipaa, ennen kaikkea, jompaakumpaa kahdesta ensin mainitusta, voi pohtia, onko valmis tekemään kompromisseja palkan suhteen. Myös uralla eteneminen tai kokonaan uudet vastuualueet voivat lisätä stressiä ja heikentää työn ja muun elämän tasapainoa; toisaalta ne voivat lisätä työn merkityksellisyyttä.

Työpaikan vaihto on myös aina hyppy tuntemattomaan. Jos tällä hetkellä tarvitsee jatkuvuutta, tasaisuutta ja turvallisuutta, nykyisessä työssä jatkaminen voi tuntua mielekkäältä. Myös esimerkiksi yrityksen vakaa taloustilanne ja vakituinen työsopimus voivat kallistaa vaakaa nykyisessä työssä jatkamisen puoleen. Jos samalla kaipaa kuitenkin jotain muutosta, ehkä työnkuvan kehittäminen voisi tuoda uutta mielekkyyttä työhön.

Mitä sinä arvostat nykyisessä työssäsi, ja mikä voisi motivoida sinut vaihtamaan työpaikkaa?

Lue lisää yleisimmistä syistä työpaikan vaihtoon MPS:n työnhakututkimuksesta!


Blogin kirjoittaja Anna Storm on MPS:n rekrytointiviestinnän asiantuntija. Lue myös muut Anna kirjoittamat blogit täältä!

 

Kun haluat kehittää itseäsi

Uralla eteenpäin

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Uralla eteenpäin -valmennuksessa pääset kehittämään uraasi yhdessä uravalmentajan kanssa. Valmennuksen aikana kirkastat uratavoitteesi ja saat selkeät askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Valmennus sopii sinulle, jos haluat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Tukea uuden työn löytämiseen tai uramuutoksen tekemiseen
  • Löytää työmotivaation uudelleen
  • Purkaa urajmin
  • Edetä urallasi