Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Päivi Montgomery

Päivi Montgomery

Lifeworksin uraohjaaja / 1.9.2022

Tägit: Työnhaku

KUN kohtaat mielenkiintoisen työpaikkamahdollisuuden mietit toki ensin mitä tehtävä antaisi sinulle. Palkkaa tietysti, ehkä mahdollisuuden kehittyä tai mielekästä tekemistä. Samalla tavoin työnantaja miettii silmäillessäsi sinun ansioluetteloasi tai keskustellessaan kanssasi, mitä sinulla on antaa hänen organisaatiolleen.

TYÖNHAUN alkuvaiheessa sinun kannattaa ilman muuta tutkia omia motivaatiotekijöitäsi ja tunnustella, vaikuttaako mahdollinen työtehtävä sopivalta sinulle. Mutta ei kannata jättää tuumailuja tähän, vaan vaihtaa näkökulma myös siihen, mitä työnantaja hakee. Näin löydät oikeat tavat kertoa itsestäsi työnantajalle.

Työnantajaa kiinnostaa erityisesti kolme asiaa sinussa. Ja mielellään juuri tässä järjestyksessä:

  1. Kun työnantaja pukee rekrytointihousut päällensä hän miettii tehtävän vaatimuksia ja pohtii niiden valossa millaisella kokemuksella ja taustalla varustettu henkilö pystyisi nämä vaatimukset täyttämään. Tähän asiaan työnantaja kiinnittää huomionsa ensimmäisenä, esimerkiksi saatuaan ansioluettelosi hyppysiinsä. Poikkeuksen saattavat tuoda tehtävät, jotka on helppo oppia eikä aikaisempaa kokemusta näin ollen tarvita.
  2. Kun työnantaja on todennut, että sinulla olisi hyvät mahdollisuudet osaamisesi puolesta pärjätä tehtävässä, hän miettii miksi haet tehtävää. Hakijan motivaatio kiinnostaa, sillä kukaan ei halua palkata henkilöä, joka onkin aidosti kiinnostunut jostain ihan muusta ja lähtee tehtävästä pian sen aloitettuaan. Tällöin työnantajan täytyy aloittaa rekrytointi ja perehdytys alusta. Työnantajat myös olettavat, että tehtävä on hyvin motivoitunut henkilö saa työssään parempia tuloksia kuin motivoitumaton.
  3. Työnhakijan persoonallisuus ja tapa tehdä töitä kiinnostavat työnantajaa jo siinä vaiheessa kun he ensimmäisen kerran kuulevat työnhakijasta, mutta niiden arviointi painottuu enemmän siihen vaiheeseen kun tavataan silmätysten haastattelun merkeissä. Työnantaja miettii, millainen olisi sinun tapasi tehdä töitä, sopiiko se tehtävän vaatimuksiin ja miten istuisit tiimiin.

KERRO siis näistä kolmesta näkökulmasta katsoen ja konkreettisten esimerkkien avulla itsestäsi. Mieti tilannetta myös työnantajan silmin. Näin erotut joukosta ja pääset työnhaussa tehokkaasti eteenpäin.


Blogin kirjoittaja Päivi Montgomery on psykologi, uravalmentaja ja nykyisin myös kirjailija.


Päivin kirja ”Työhaun psykologia – Ymmärrä itseäsi ja työnantajaa, löydä unelmiesi työpaikka saatavilla nyt suurimmista kirjakaupoista ja verkkokaupasta.


Lisää vinkkejä työnhakuun Onnistujan urapalvelusta!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä