Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Research Consultant, MPS Executive Search

Anne Malmi

Research Consultant, MPS Executive Search / 20.4.2023

Tägit: LinkedIn, Työnhaku

Suorahakukonsultti ja työparinsa research-konsultti etsivät sopivia ehdokkaita erilaisiin johto- ja asiantuntijatehtäviin, aina asiakastarpeen ja toimeksiannon puitteissa. Ehdokaskartoituksesta vastaavan research-konsultin tärkein temmellyskenttä on LinkedIn, mutta tarkkaan syynäämme muitakin julkisia lähteitä, mm. yritystietokantoja. Oma CV-pankkimme, MPS:n Talent Community, on myös luupin alla, kun etsimme sopivia ehdokkaita eri tehtäviin.

Kun olet kiinnostunut uusista tehtävistä ja haluat tulla löydetyksi, ykkösasia on päivittää LinkedIn-profiili ajan tasalle. Jos olet hakemassa uutta tehtävää, fiksua on ottaa myös profiilin ”open to work” -toiminto käyttöön; sinne voit merkitä mm. sinua kiinnostavia tehtävänimikkeitä tai mistä päin Suomea/maailmaa työtä etsit. Isojen talojen rekrytoijilla sekä rekrytointiyrityksillä on yleensä käytössään LinkedIn Recruiter -tili, joten he pääsevät näkemään nämä tiedot silloinkin, kun et ole avoimesti työnhaussa ja valitset, että ”open to work” näkyy vain rekrytoijille.

Voit myös liittää ansioluettelosi ja vapaamuotoisen saatekirjeen suorahakuyritysten CV-pankkeihin. Näin sinut hoksataan, kun suorahakukonsultti saa pöydälleen profiiliisi sopivan hakutoimeksiannon!

Miten lähestyä suorahakukonsulttia?

Suora yhteydenotto suorahakukonsulttiin tai research-konsulttiin tuo sinut hänen verkostoonsa ja voi kohentaa näkyvyyttäsi profiiliisi sopivissa hauissa. Ensi lähestyminen kannattaa tehdä kirjallisesti: silloin asiaan on kummankin osapuolen helpompi palata, ja esittelyviestiäsi voit myös lähettää usealle vastaanottajalle samassakin yrityksessä. Myös soitto voi toimia, jos haluat esittäytyä jollekin henkilökohtaisemmin tai olet hänet aiemmin jossain yhteydessä kohdannut.

Hyvä tapa ottaa yhteyttä on LinkedIn-verkostoitumiskutsu napakalla saatteella. Esittäytymisviestissä voit luottamuksellisesti kertoa lisää ammatillisesta taustastasi ja ura-ajatuksistasi. Tämän pohjalta on mutkatonta sopia tutustumishetki; yleensä puolin ja toisin antoisinta on keskustella taustaasi sopivan toimeksiannon aktivoituessa eli jonkin konkreettisen roolin tiimoilta.

Mitä suorahakukonsultti tai research-konsultti haluaa sinusta tietää? Sellaista, joka auttaa häntä olemaan sinuun yhteydessä mahdollisimman osuvalla asialla! Kun esittäydyt, kannattaa kertoa tiiviisti:


Anne Malmi toimii MPS:n suorahaussa research-konsulttina. Hän etsii sopivia ehdokkaita erilaisiin johto- ja asiantuntijatehtäviin eri tietolähteitä, mm. LinkedIniä hyödyntäen. 


? Haluatko hioa LinkedIn-profiilisi kuntoon yhdessä Annen kanssa? Jos haluat Annen valmennettavaksi, osta Startti työnhakuun -sparraus verkkokaupastamme.

Kun haluat kehittää itseäsi

Uralla eteenpäin

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Uralla eteenpäin -valmennuksessa pääset kehittämään uraasi yhdessä uravalmentajan kanssa. Valmennuksen aikana kirkastat uratavoitteesi ja saat selkeät askeleet tavoitteiden saavuttamiseksi.

Valmennus sopii sinulle, jos haluat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Tukea uuden työn löytämiseen tai uramuutoksen tekemiseen
  • Löytää työmotivaation uudelleen
  • Purkaa urajmin
  • Edetä urallasi