Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

MPS Lifeworks

/ 26.4.2019

Tägit: Työhaastattelu

Kun olet saanut kutsun live-videohaastatteluun, muista nämä käytännön vinkit, joilla hoidat homman kotiin – kirjaimellisesti.

Live-videohaastattelun muistilista:

1. Mikäli videohaastattelu toteutetaan livenä, testaa ajoissa nettiyhteys, mikki, kamera ja kaiuttimet. Olisi harmillista, mikäli mahdollisuus saada unelmien työpaikka jäisi lyhyeksi teknisten ongelmien vuoksi.

2. Valitse rauhallinen ja valoisa paikka haastattelulle, jossa tausta on mahdollisimman neutraali. Näin rekrytoijan on helpompi keskittyä juuri sinuun ja vastauksiisi eikä hänen keskittymisensä harhaile siihen kuuluisaan ”vaatepinotuoliin”, josta on tullut osa sisustustasi.

3. Poista kaikki häiriötekijät. Olisi kiusallista, jos kissasi päättäisi vetää rallia huoneessasi kesken haastattelun tai jos Facen viestiääni kävisi kuumana. Laita siis puhelin pois, vie lemmikit toiseen huoneeseen, sammuta telkkari ja sulje kaikki koneen ylimääräiset selaimet. Näin ajatuksesi virta pysyy kirkkaana ja pystyt oikeasti keskittymään itse haastatteluun ja rekrytoijan kysymyksiin.

4. Pue yllesi vaatetus, joka kuvastaa sinua ja jossa tunnet itsesi itsevarmaksi. Kuviot ja raidat saattavat aiheuttaa optisia ilmiöitä kamerassa, joten harkitse jotakin yksiväristä. Koska vain yläosasi näkyy kamerassa, voit maksimoida mukavuuden tunnettasi pukemalla pyjamat jalkaan. Näin myös hymysi, todennäköisesti säilyy naamallasi koko haastattelun ajan.

5. Lunttivinkki. Rekrytoija ei näe PC:si työpöytää – käytä sitä hyväksi. Pidä auki Word-tiedostoa, johon olet aiemmin listannut työpaikan kannalta tärkeimmät taitosi ja vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sekä niitä asioita, joita haluat korostaa rekrytoijalle. Jos kova jännitys aiheuttaa oikosulun, voit tarvittaessa tukeutua muistilistaan, etkä harhaudu pois oleellisesta. Muista myös, että voit harjoitella puhettasi ennen haastattelua nauhoittamalla sen ja kuuntelemalla se läpi muutaman kerran ennen oikeaa haastattelua. Jos pokka pitää, voit harjoitella Skype-haastattelua myös kaverin kanssa.

6. Videohaastattelu on upea mahdollisuus tuoda persoonaasi enemmän esille omilla sanoillasi kirjallisen hakemuksesi jatkeeksi.

Älä käy muistilistaasi, CV:täsi tai työhistoriaasi läpi ranskalaisin viivoin monotonisesti vaan kerro uratarinasi. Siitä, miten olet urapolullesi päätynyt, mitä olet matkalla oppinut, miten olet kehittynyt ja mikä on ollut se kipinä, joka on johdattanut sinut nyt hakemaan juuri tätä paikkaa.

7. Haastattelun päätyttyä varmista, että olet oikeasti poistunut videohaastattelusta ennen kuin lähdet tuulettumaan.

#yougotthis #LifeworksInspired

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä