Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Elina Koskela

Managing Director, MPS Career / 6.2.2019

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Työnhaku, Vahvuudet

TUTKIMUKSEN MUKAAN  työnhakijat uskovat työnantajan tekevän rekrytointipäätöksen pääosin työkokemustaustan ja motivaation perusteella. Persoonalla, sitoutumisella tai työyhteisöön soveltuvuudella ei uskottu olevan niin paljoa merkitystä valituksi tulemisen kannalta.

Haluaisin tuoda tähän näkemyksen, joka perustuu sekä omaan monen vuoden rekrytointikokemukseen, mutta myös MPS-kollegoideni tuntumaan rekrytointitoimeksiantojen äärellä; Finaalikolmikossa olevat hakijat ovat usein työkokemustaustaltaan kaikki riittävän osaavia ko. tehtävään. He myös ovat usein todella motivoituneita tehtävään.

EROT HAKIJOIDEN VÄLILLÄ syntyvät juurikin heidän erilaisista persoonallisuuksistaan ja sen kautta tulkinnasta, miten hyvin he soveltuisivat osaksi yhteisöä. Lopullinen valintapäätös asiakkaan puolelta kulminoituu juuri näihin asioihin.

ELI TYÖNHAKIJA:  Käytä aikaa persoonallisuutesi ymmärtämiseen ja siitä viestimiseen. Sinun uniikki persoonallisuus on valttisi työnhaussa, se nimenomaan erottaa sinut muista samankaltaisen osaamis- ja kokemustaustan omaavista hakijoista!

*  * *

Kirjoitus on alunperin julkaistu 31.1.19 Elinan LinkedIn-postauksena.

Lisätietoja tutkimuksesta MPS:n sivuilla.


Haluatko onnistua työhaastattelussa? Kokeile Vaudita työnhakua -kurssia Onnistujan urapalvelussa. Kurssi sisältää mm. osiot Laita työnhakudokumenttisi kuntoon ja Onnistu työhaastattelussa. Tutustu palveluun täältä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä