Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Minna Hirsimäki

Head of Training Services, Certified Business Coach, MPS Finland / 25.1.2019

Tägit: Itsetuntemus, Urajohtaminen, Vahvuudet

TYÖKSENI olen saanut ilolla seurata yli viidensadan mentorin ja aktorin matkaa kohti uuden oppimista, itse ollen yksi heistä. Matka uuden ihmisen vierellä on ollut energisoitumista, vahvuuksien löytämistä ja oman osaamisen jakamista. Näin minulle on kuvattu ohjelman päätyttyä sitä tunnetta, mikä matkasta on jäänyt. Osalle tämä heittäytyminen on tuonut tullessaan jopa elinikäisen ystävän, vierellä kulkijan.  

Kukaan meistä ei pärjää yksin. Toisinaan se turvallinen palloseinä löytyy yhtiön sisältä tai harrasteporukoista, toisinaan mentorin ja aktorin yhdistämiseen hyödynnetään apukäsiä ja esimerkiksi me MPS:llä saamme olla tämän kohtaamisen mahdollistajia. Se tuntuu etuoikeutetulta ja samanaikaisesti erittäin vastuulliselta.

RADIOTA kuunnellessani porilainen räppäri Brädi kertoi olevansa lahtelaisten räppäreiden mentori. Upeaa! Itse sain kokea kahdeksan vuotta sitten tämän kohtaamisen merkityksellisyyden, kun palasin maailmalta Suomeen ja olin täysin uuden työelämän haasteen edessä. Tuntui kuin olisin saanut vierelleni kriittisen ystävän, jonka kanssa sain avoimesti ja rohkeasti pohtia niin omaa osaamistani kuin toimintatyyliäni. Jokaisessa mentorointikohtaamisessa koin, että minulla oli uskallusta hapuilla epävarmuudessa. Meistä tuli ystäviä.

TÄMÄN käänteentekevän kokemuksen olen saanut laittaa kiertämään MPS:n toteuttamien Cross Company-mentorointiohjelmien kautta. Voitte lukea blogin lopusta, mitä vaikutuksia mentoroinnilla on ollut erään tapaamani mentorointiparin uraan ja elämään.

Kannustankin jokaista pohtimaan omaa ammatillista tulevaisuuttaan toisen henkilön tukemana. Minne haluat tuon polun sinua kuljettavan vai kuljettaako se sinua sattumanvaraisesti jonnekin? Kannustan myös kaikkia lähtemään mentorointimatkalle, jotka ovat täynnä arvokkaita tunteita ja ajatuksia siitä, miten kiertää kivet ja kannot. Tästä kohtaamisesta voi syntyä jotain ainutlaatuista.  

TOIVON iloa ja valoa jokaiselle polulle, joka edessänne häämöttää vuonna 2019!

Minna Hirsimäki, mentori, aktori ja mentoroinnin sanansaattaja


Tässä yhden mentorointiparin kokemuksia heidän matkastaan yhdessä:

“Mentorointiohjelma on oivallinen mahdollisuus aktorille, mutta myös mentorille. Mentorilla on mahdollisuus tutustua uuteen toimialaan ja sen digitalisaatiosta ja transformaatiosta johtuviin muutoksiin sekä johtamisen muutokseen ja sen haasteisiin. Meillä oli alusta alkaen hyvä yhteistyö, johon kuului avoimuus ja luottamus. Siksi olikin mahdollista sparrata paitsi aktorin kehittymissuunnitelmia myös hänen työyhteisönsä muutoksia ja haasteita.

Parhaita hetkiä olivat tilanteet, jossa aktori ”ajatteli ääneen” ja samalla formuloi omaa näkökantaansa ja toimintamalliaan. Mentorin roolina oli tällöin tehdä ne ”tyhmät” kysymykset ja sparrata ratkaisuja.

Me tapasimme säännöllisesti ja sovimme etukäteen mistä kulloinkin keskustelemme, mikä helpotti myös mentorin valmistautumista tapaamiseen. Osasimme olla myös joustavia – päivän polttavat asiat saivat aina tilaa keskustelussa.

Mentorina koen saaneeni paljon oppia aktorini toimialasta ja johtamishaasteista – sekä hyviä keskusteluja ja niiden antamaa positiivista fiilistä. Koen myös, että olen saanut kierrätettyä omia kokemuksiani aktorin käytettäväksi. Kokemus on ollut hyvin positiivinen ja siksi sovimmekin, että jatkamme tapaamisia toistaiseksi, vaikka ohjelma onkin jo päättynyt.”

Mentori: Tapio Saarelainen, Senior Advisor

“Mentorointiohjelma osui kohdallani tärkeään ajankohtaan. Vuoden aikana työpaikalla tapahtui isoja muutoksia ja mentorin kanssa sparraileminen toimi hektisessä tilanteessa hyvänä tilaisuutena pysähtyä asioiden ääreen. Tapasimme tiiviisti, kerran kuussa. Mentorin kanssa ratkoimme välillä arkisia haasteita ja välillä taas keskityimme laajempiin kokonaisuuksiin.

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja itseluottamuksen vahvistuminen olivat parhaita anteja, mitä mentorointi minulle antoi.Koen, että olen mentorointiohjelman ansioista pystynyt myös itse toimimaan entistä taitavammin omien kollegoiden ja tiimin sparraajana ja valmentajana. Olen voinut siis laittaa hyvän kiertämään.

Vaikka mentorointiohjelma päättyi, jatkamme mentorini kanssa tapaamisia. Mentoristani on tullut luottohenkilö, jonka kanssa pystyy sekä puhumaan avoimesti ja rakentavasti vaikeista aiheista että iloitsemaan onnistumisistakin.”

Aktori: Marjo Rehn, Head of Safety | Posti Plc

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä