Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 10.12.2020

Tägit: Osaaminen, Työnhaku

Ensinnäkin, älä anna ikäsi hämätä itseäsi. Jos et pääse rekryssä eteenpäin, saatat helposti syyttää ikääsi. Oman kokemukseni mukaan syynä on useammin se, ettei osaaminen ihan natsaa tehtävään, ei ikä. Toki ikäkin vaikuttaa, eri aloilla eri tavalla. Sote-alalla revitään jo vanhuuseläkkeelle jääneitä takaisin. IT-alalla saatetaan pitää vakuuttavina nuorempia, vaikka osaaminen olisi sama (ei toki läheskään kaikissa firmoissa).

Valmistaudu työnhakuun näin:

  1. Mieti, mitä osaamista ja kokemusta sinulla oli vastavalmistuneena tai vasta pari vuotta työelämässä olleena. Kirjoita ylös.
  2. Mitä olet oppinut lisää työurasi aikana? Kirjaa ylös toiselle listalle ja vertaa aiempaan listaan.
  3. Jaottele vielä jälkimmäinen lista taitoihin, jotka ovat osa persoonaasi ja käyttäytymistäsi sekä ns. substanssitaitoihin, jotka olet oppinut koulutuksissa ja työssä (esim. järjestelmien käyttö, kielitaito, esimiestaidot, projektin vetäminen). Työnhaussa sinulle tärkeintä on tämä substanssitaitojen lista, toiseksi tärkein persoonasi ja käyttäytymisesi. Tuo esille, mitä olet oppinut.

Kerro vielä itsellesi työhistoriasi kertaamalla, mitä eri työpaikoissa ja tehtävissä olet oppinut.


Voit lukea Päivi Montgomeryn työnhakuvinkkejä koko joulukuun ajan hänen LinkedIn-profiilistaan.


Tarvitsetko apua työnhakuun? Onnistujan urapalvelun avulla luot vakuuttavan profiilin itsestäsi ja saat tuloksia työnhaustasi. Tutustu palveluun täältä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä