Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Business Development Manager, Lifeworks / 27.6.2019

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Vahvuudet

Tunnistatko oman osaamisesi ja vahvuutesi? Näkyvätkö ne työssäsi?

Oman osaamisen ja vahvuuksien tunnistaminen ja sanoittaminen on yksi tulevaisuuden työelämätaidoista. Niitä tarvitaan erityisesti työnhaussa ja kehityskeskusteluissa, mutta omista vahvuuksista on muutakin hyötyä. Ne ovat vähän kuin taikajuoma – se extraboost, joka antaa lisäenergiaa ja auttaa selviytymään arjen haasteista.

Tiedätkö, mitä kaikkea oma vahvuusjuomasi pitää sisällään? Oletko jo kerännyt omista vahvuuksistasi palautetta? Jos et ole, niin suosittelen keräämään.

Kun tunnistat omat vahvuutesi ja pääset hyödyntämään niitä työssäsi, saatat huomata, että

Haluan jakaa kaksi harjoitusta, joiden avulla voit skannata omia vahvuuksiasi ja miten ne näkyvät työskennellessäsi. Itse tein juuri toisen näistä harjoituksista ja hieman hämmennyin mutta vielä enemmän energisoiduin vastauksia lukiessani. Positiivisella palautteella on ihmeellinen voima – muista antaa sitä ympärillesi, mutta pyydä rohkeasti myös itsellesi! 😊

1. Kevyempi “Spend a week in love with your job” -harjoitus

Vahvuustutkija Marcus Buckingham kertoo lyhyellä (4 min) videolla, miten voit tarkistaa työsi statuksen omiin vahvuuksiisi peilaten. Tehtävä vaatii vain kynän ja paperia ja on helppo toteuttaa. Sen avulla voit oppia myös tuunamaan nykyistä työtäsi unelmatyösi suuntaan. Katso video tästä.

2. Kattavampi “Reflected Best Self ” -harjoitus

Reflected Best Self -harjoituksen avulla opit tunnistamaan omia vahvuuksiasi muiden avulla. Tämän teet pyytämällä palautetta omista vahvuuksistasi sinut hyvin tuntevilta henkilöiltä. Toimi näin:

  1.  Lähetä 5-10 henkilölle sähköposti, jossa kerrot kerääväsi tietoa oman kehittymisesi tueksi. Pyydä vastaanottajia kuvailemaan vahvuuksiasi sekä konkreettisia tilanteita, joissa ne ovat ilmenneet. Kerää palautetta laajasti (entiset ja nykyiset kollegat, opettajat, ystävät, perhe jne) ja tarjoudu antamaan palautetta myös vastavuoroisesti.
  2.  Analysoi saamiasi vastauksia ja pyri löytämään yhteyksiä niiden välillä. Katso, mitkä teemat korostuvat ja miten itse tulkitset esille nostetut vahvuutesi.
  3.  Kirjoita kuvaava kooste ”Olen parhaimmillani, kun…” tai piirrä kuva saamistasi vastauksista. Voit käyttää kuvausta muistutuksena menneistä saavutuksistasi sekä viittana tulevaisuuden valinnoillesi. Pidä myös saamasi sähköpostit tallessa. Palaa niihin erityisesti silloin, kun kaikki ei mene ihan putkeen…
  4. Lähde muokkaamaan nykyistä työtäsi niin, että pääset hyödyntämään vahvuuksiasi. Tai jos olet etsimässä uutta työtä, niin varmista, että etsit työtä, jossa pääset käyttämään vahvuuksiasi!

Lisätietoja harjoituksesta löydät Harvard Business Review’stä täältä (pdf englanniksi).


Kirjoittajan vahvuusdrinksusta löytyi ainakin rohkeutta, uteliaisuutta, määrätietoisuutta, sinnikkyyttä, ja loogisuutta.  Kesäinen vahvuuscocktail on paljastumassa yllättävän raikkaaksi ja monipuoliseksi, ei lainkaan happamaksi. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä