Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 1.4.2021

Tägit: Urajohtaminen, Uramuutos, Uratarina

Johanna Huhtariihi löysi 54-vuotiaana arvojaan vastaavan unelmatyönsä. Hän toimii nyt Ronald McDonald Lastentalosäätiön toiminnanjohtajana. Johanna kertoi oman uratarinansa Uralle eteenpäin -podcastissa.

Hyppy media-alalta

Johanna teki pitkän uran mediataloissa myynnin johtamisen parissa. Kahdenkymmenen vuoden aikana oli useampi mediatalo ja positio jo nähty, kun hän havahtui kaipaavansa jotain uutta: ”Tuli olo, että oiskohan tää jo nyt tässä.”

Ratkaisu uudesta polusta ei syntynyt ihan hetkessä, vaan asiaa piti pohtia vuoden verran ennen kuin hän uskalsi hypätä mediamaailmasta yrittäjäksi.

”Olin täyttänyt jo 50 – varmaan siinä oli joku viidenkympin kriisikin. Oma arvomaailma oli myös muuttunut ja mietin, että seuraavan täytyy enemmän matchaa omaan arvomaailmaan.”

Samalla kun Johanna jutteli uramuutoksestaan tuttujen kanssa, kävi ilmi, että moni muukin hänen lisäkseen koki, että yrityksen arvot eivät käytännön työssä näy juuri lainkaan.

”Arvoristiriidasta tuli mun yrittäjyyden liikeidea, kun rupesin sparraamaan yrityksiä siitä, miten yrityksen arvot voi tehdä näkyväksi.”

Sparraajia ei erikoiseen liikeideaan juurikaan ollut tarjolla, joten piti vaan uskaltaa lähteä kokeilemaan.  ”Jännitti ihan hitokseen”, Johanna myönsikin podcastissa.

Myyntikokemus yrittäjyyden apua

Parin vuoden yrittäjämatkallaan Johanna koki paljon hyötyä vahvasta myyntitaustastaan.

”Jos lähdet enimmäistä kertaa yrittäjäksi ilman minkään valtakunnan myyntikokemusta – kyl se on vaikeaa. Sun pitää myydä koko aika itseäsi.”

Rohkeuden ja myyntitaitojen lisäksi yrittäjämatkalla Johanna koki hyötyneensä paljon uran aikana hankituista kontaktiverkostoista. Yrittäjyys toimikin Johannalla välietappina kohti unelmatyötään. Vielä yrittäjänä toimiessaan hän kuuli Ronald McDonald -säätiön hakevan toiminnanjohtajaa. Työssä yhdistyisivät hyväntekeminen sekä myyntivastuu, joten omia arvoja vastaava unelmatyö oli löytynyt.

Korporaatiokaijasta kolmannelle sektorille

Johanna kokee nykyisessä työssään kolmannella sektorilla pätevän osin hyvin samat asiat kuin aikanaan kaupallisissa organisaatiossa. Yhteistä on esimerkiksi strategiatyöskentely, mutta päämäärä vaan on eri:  ”Meillä se on perheiden hyvinvoinnin lisääminen ja se tekee tästä työstä merkityksellisen.”

Työ on kuitenkin osittain samaa myyntityötä kun aiemmin, koska säätiön toimintaa pyöritetään lahjoitusvaroin. Aiemmasta kokemuksesta Johanna mainitsee hyötyvän erityisesti media-alalta tarttuneen innovatiivisuuden sekä verkostojen olemassaolosta.

Lapsiperheiden auttamisesta merkityksellisyyttä uralle

Johanna vastaa Ronald McDonald Talon toiminnasta ja varainhankinnasta. Talo palvelee ympäri Suomea Helsingin Uuteen Lastensairaalan tulevia lapsipotilaiden perheitä. Perheet ovat Helsingissä pitkään – viikoista kuukausiin ja talo tarjoaa kodinomaista majoitusta koko perheelle.

”Työn tärkeys ja merkitys tulee ihmisten kohtaamisesta ja siitä, että pääsemme toteuttamaan perheiden pieniäkin toiveita, jotka parantavat arkea talolla,” Johanna kertoo.

Hän on aina tehnyt paljon vapaaehtoistyötä ja pääsee nyt myös työn kautta vaikuttamaan ja tekemään hyvää.

Uramuutos voi vaatia riskinottoa

Podcastissa Johanna vinkkaa uramuutoksen vaativan todennäköisesti uskallusta, rohkeutta ja riskinottoa.

”Aina pääsee taaksepäin, et se ei oo ongelma mut jos haluaa mennä eteenpäin niin joskus joutuu ottaa riskejä.”

Jakson lopussa Johanna jakaa vielä omat uravinkkinsä. Kuuntele jakso (Spotify) täältä.


Tutustu Ronald McDonald Talon toimintaan ja Johannan työhön tarkemmin täällä.

Jos kaipaat sparrausta uramuutoksen pohdinnassa, tutustu myös Uralla eteenpäin -palveluun

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä