Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Hanna Westerholm oli nuorena kiinnostunut psykologiasta ja mutta päätyi kuitenkin opiskelemaan sosiologiaa ja journalistiikkaa. Kandin jälkeen hän haki Hankeniin ja lähti siellä opiskelemaan markkinointia, koska ihmisen käyttäytyminen kiinnosti edelleen. Hanna on viettänyt koko lapsuutensa ulkomailla ja hänen vahvimmat kielensä ovat saksa, ruotsi ja englanti. Suomen kielen hän opetteli vasta työelämässä.

Hanna Westerholm

Hanna Westerholm

Uransa alkuvaiheessa Hanna oli tilanteessa, jossa organisaatio koki, ettei hänen suomen kielen taitonsa ole riittävä. Hanna lähti pohtimaan, miten saisi hyödynnettyä kolmea sujuvaa kieltänsä paremmin, tai käyttää muuten vahvuuksiaan enemmän. Hän vaihtoi organisaatiota ja pärjäsi siellä paremmin.

”Suurin syy siihen, että mä pärjäsin paremmin oli se, että se esihenkilö oli sellanen, joka tykkäs nostaa ihmisten potentiaalia. Se näki mussa sen potentiaalin. Hän halus sparraa mua ja auttaa mua eteenpäin.”

Silloin Hanna huomasi kuinka merkittävä rooli johdolla on – niin organisaation johdolla kuin esihenkilölläkin. Nykyään Hanna sparrailee itse johtoa ja esihenkilöitä, joka tuo merkitystä hänen omalle työlleen. Hanna teki hienon markkinointiuran suurissa kansainvälisissä firmoissa eri markkinoinnin rooleissa, kunnes jäi ensimmäisen kerran äitiyslomalle seitsemän vuotta sitten.

”Mä koen, että äitiyslomalla on aika hyvä aika itseasiassa miettiä, että mitä musta tulee isona. Silloin hyppäät ehkä ensimmäisen kerran pois siitä oravanpyörästä ja sulla on ihan eri tavalla aikaa ja etäisyyttä miettiä, että missä mä oon hyvä ja mistä mä tykkään. Mitkä on mun vahvuudet ja millaisessa ympäristössä mä voisin toimia?”

Äitiyslomalla kiinnostus psykologiaa kohtaan heräsi uudelleen ja hän huomasi haluavansa työskennellä ihmisten potentiaalin nostamisen kanssa. Hanna kouluttautuikin äitiysloman aikana professional coachiksi. Äitiysloman aikana Hanna valmensi yli 300 tuntia ja koki valmennustyön olevan todella antoisaa. Hän lähti tekemään uramuutosta, koska halusi kääntää työtään siihen suuntaan, jossa hän sai käyttää omia vahvuuksiaan. Hanna toimii valmentajana myös Lifeworksin Uralla eteenpäin -valmennuksissa.

Osaamisen kehittäminen uran varrella

Hanna on hankkinut paljon uutta osaamista uransa varrella ja hän haluaa jatkuvasti oppia uutta. Hän kuuntelee paljon podcasteja, lukee artikkeleita ja katsoo ehtiessään webinaareja. Hän käy myös avoimen yliopiston kursseja, joita suosittelee muillekin vahvasti. Hän kokee, että pystyy nykyään peilaamaan teoriaa käytäntöön paljon paremmin, kuin opiskeluaikoina. Kiireinen Hanna yrittää hyödyntää arjen pieniä hetkiä ja laittaa esimerkiksi podcastin pyörimään aamulla kävelymatkan ajaksi, kun on vienyt lapset päiväkotiin.

Hanna on lisäksi mukana kirjakerhossa, jossa luetaan liike- ja työelämään liittyviä kirjoja ja keskustellaan niistä pienellä porukalla. Myös edellä mainittu coaching-koulutus sekä henkilöarviointi- ja tunneälytyökalun sertifioinnit ovat olleet Hannalle konkreettisia tapoja kehittää osaamista.

Hanna sparrailee usein kiinnostavien ihmisten kanssa aamiaisen tai lounaan parissa oppien siitä, mitä he tekevät. Hän on työskennellyt valmentajan kanssa jo pitkään ja lisäksi hänellä on ollut vuoden ajan mentori, jota hän pyysi mentorikseen tuottamansa podcastin nauhoitusten yhteydessä.

Aiemman uran taidot hyötykäyttöön

”Mottoni on learning by doing”.

Hanna pääsee hyödyntämään aiemmalla urallaan tarvittavia taitoja päivittäin. Markkinoinnista kumpuaa verkostoitumisen, myynnin ja projektijohtamisen taidot. Lisäksi Hanna hyödyntää konseptoinnin osaamistaan ja tietää miten luoda brändiä ja saada sitä oman näköinen. Nämä kaikki taidot ovat hyödyttäneet häntä oman yrityksen perustamisen ja toiminnan kanssa.

Hannan urahaaveet

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan Hanna kokee, että hän on oikealla polulla. Hän haluaa kouluttautua jatkuvasti ja on tällä hetkellä kiinnostunut ihmiseen liittyvistä teemoista, kuten psykologinen turvallisuus, motivaatio, ihmisen supervoimat ja niiden identifioiminen sekä johtaminen.

”Mä koen, että ihminen ei oo ikinä valmis. Että koko ajan haluan oppia lisää.”

Hanna yrittää pysyä ajan tasalla ja tarkastella mitä uutta pitäisi oppia, kun maailma muuttuu. Hanna katsoo välillä mitä kursseja löytyy avoimesta yliopistosta, josta saa hyvän kuvan siitä, mitä olisi tärkeää oppia tällä hetkellä ja tulevaisuudessa. Lisäksi Harvard Business Review on hyvä lähde tulevaisuuden tarpeiden tunnistamiseen.

Kuuntele vielä Uralla eteenpäin -podcastin jaksosta Hannan vinkit henkilölle, joka haluaa urallaan eteenpäin.


Hanna mainitsemat kurssit, kirjat ja podcastit:

Kurssi: Aalto-yliopisto: Designing Creative and Adaptive Organizations
Podcastit: Leadcast, Brené Brownin podcastit
Kirjat: Dr Carol Dweck: Mindset, Patrick Lencioni: The Advantage, Robert Iger: Ride of a Lifetime

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä