Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 3.3.2022

Tägit: Uramuutos, Uratarina

Uralla eteenpäin -podcastissa Oskari kertoi, kuinka ura alkoi ravintolamaailmassa ilman koulutusta. Hänellä on nyt monen työvuoden ja yrittäjyydenkin jälkeen ensimmäinen koulutus työn alla ja uramuutos on toteutumassa hänen saavuttaessaan unelmaansa finanssialalla.

Myynnit nousuun Goalta Saarenmaalle

Uran alkuvaiheessa Oskari Salokannel pääsi näkemään monet eri tehtävät ja ravintolat – aina tiskarista ravintolapäällikön tehtäviin. Näinä vuosina Oskari haki työkokemusta alalta myös Intian Goalta ja Virosta. Saarenmaalla ”ne ihmetteli, et miks joku tulee Suomesta tänne tekee töitä”, kuvaili Oskari toisen ulkomaan reissun alkuhetkiä.

Uramuutos

Suvi Poikela, Oskari Salokannel ja Linda Neiglick.

Sattumien ja hyvien näyttöjen kautta Oskaria pyydettiin aina uusiin hommiin ja uran alkuvuodet Oskari summasi näin:

”Muutama hurja vuosi pätkätöissä, mutta en vaihtaisi mihinkään.”

Puskaradio pyöri, opinnot ei niinkään

Samalla kun Oskaria aktiivisesti pyydettiin eri tehtäviin ravintola-alalla, yritti hän kovasti opiskella myös restonomin tutkintoa. Vaikka opintopisteistä ropisi, ei valmistuminen kiivaan työtahdin vuoksi vielä silloin ollut mahdollista. Kouluttautumisen halu jäi kuitenkin kytemään.

Takaisin drinkkien tekoon ja sitten yrittäjäksi

Työt veivät taas Oskarin, joka yritti samaan aikaan tehdä uutta tutkintoa, käydä töissä ja pyörittää myös omaa yritystään. Kolmen kombo oli kuitenkin haastavaa.

Golf-klubin toimintaa Oskari ehti pyörittää vuoden ajan, kunnes hän vaihtoi golffista yökerhon omistamiseen. Tällä kertaa yrittäjyys kannatti rahallisesti, mutta seurauksena oli loppuunpalaminen.

Uupumuksen jälkeen uramuutos

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon myötä Oskari pääsi perehtymään muun muassa ihmisen psykologiaan ja siihen, mikä ajaa uupumukseen.

Loppuunpalamisen jälkeen hän päätti etsiä uutta suuntaa. Ja pääsykokeiden kautta uusi opintopolku aukesikin.

Kun Oskari tutkiskeli sitä, mistä hän tulee onnelliseksi ja hyvinvoivaksi, niin ajatukset veivät takaisin lapsuudenhaaveen – finanssialan – puoleen. Ravintoalan monet tehtävät oli siinä vaiheessa jo nähty ja koettu ja hän päätti vaihtaa alaa.

Kun tekee mitä lupaa, eikä lupaa ihan mahottomasti ja on valmis ratkomaan ne ongelmat, niin sillä on yllättävän hyvin päässyt tähän pisteeseen asti.

LinkedIn ja ystävät hyvänä tukena uramuutoksessa

Oskari on hyödyntänyt myös LinkedIniä aktiivisesti alaa vaihtaessaan, tarjoamalla ja pyytämällä apua. Hän on myös osallistunut moniin virtuaalisiin kahvihetkiin, joissa on saanut vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Tällä on ollut positiivinen vaikutus myös työpäivään ja fiilikseen.

Myös monipuolinen ja eri aloilla töitä tekevä kaveripiiri on ollut Oskarin tukena työelämän ja uran kysymyksissä.


➡️ Uutta suuntaa etsivälle suosittelemme Uralla eteenpäin -valmennusta. Saat henkilökohtaista tukea, vahvistat itsetuntemustasi ja löydät uusia uravaihtoehtoja.

🎧 Kuuntele koko jakso Uralla eteenpäin -podcastin 16. jaksosta, niin kuulet myös Oskarin vinkit alanvaihtajille.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä