Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 8.4.2021

Tägit: Urajohtaminen, Uratarina

Pääsimme juttelemaan Uralla eteenpäin -podcastin neljännessä jaksossa Sanna Laakkion kanssa. Sanna on luovinut vauhdikkaasti ja rohkeasti urallaan eteenpäin ja toimii tällä hetkellä Suomen Markkinointiliiton MARKin toiminnanjohtajana, tarjoillen tiiminsä kanssa jäsenille markkinoinnin uralla tarvittavat tiedot ja tasot menestymiseen nyt ja tulevaisuudessa.  

Sanna Laakkio

Kymmenen ammattia ennen kuin täyttää 20v

Sanna päätti rippikoulussa kokeilla kymmentä ammattia ennen kuin täyttää 20v. Kokeiltuja ammatteja ovat mm. tapahtumatuottaja, lihanleikkaaja, porrassiivooja, vanhustenhoitaja ja aulaemäntä. Hän kävi lukion kuudessa vuodessa neljässä eri koulussa ja päätyi opiskelemaan ammattikorkeakouluun markkinointia.

Rohkeasti kokeillen ja erilaisten töiden kautta Sanna on huomannut, että hänen työelämänsä suola ovat ehdottomasti ihmiset. Lisäksi hänen uraansa yhdistävät jatkuva kehittäminen, asiakaskokemus, kaupallisuus, konseptointi ja tietynlainen siltojen rakentaminen.

Kaikki työ on asiakaspalvelua

Tämän hetkisessä työssään Suomen Markkinointiliiton MARKin toiminnanjohtajana Sanna on saanut oppia yhteiskunnallisen tason muutoksesta. Hän on ymmärtänyt, miten isojakin asioita saa tehtyä, kun vaan ryhtyy tekemään, ylläpitää hyviä yhteistyösuhteita ja saa ihmiset mukaan.  Sanna on lähtenyt MARKiin tekemään muutosta ja matka on ollut raskas, mutta erittäin antoisa ja opettavainen. Nyt hän saa nauttia muutoksen hedelmistä.

”Mulle kaikki työ on asiakaspalvelua ja siksi on ihan sama millä tittelillä teen töitä.”

Sannalle markkinointi, ja oikeastaan kaikki työ on asiakaspalvelua, aina ihmis- ja asiakaslähtöistä. Jos joku ei tuota arvoa asiakkaalle ja sitä kautta yritykselle ja työntekijälle, voi homman jättää tekemättä.  

Sannan sydän sykkii suuresti nuorille ja vanhemmuudelle ja niitä teemoja hän haluaisi tuoda tekemiseensä enemmän. Hän kirjoittaa lisäksi tällä hetkellä omaa matkaansa kirjaksi ja se on vienyt myös luennoimaan itsetuntemuksesta ja vuorovaikutuksesta laajasti eri kohderyhmille, lapsista eläkeläisiin.

Uteliaisuus kompassina

Sanna suhtautuu uraan ja työhön tosi uteliaasti. Hänen (työ)elämässään ei ole auktoriteetteja tai rakenteita. Hän ei pelkää mitään ja menee kaikkiin tilanteisiin uteliaana ja ilon kautta. Sannan ympärillä on myös ollut aina valtava määrä ihmisiä, jotka ovat vahvistaneet uskoa olemiseen ja tekemiseen.

“Tää rooli on ollu itelle tosi kivulias sen takia, koska on luonteeltaan tosi utelias ja peppi pitkätossumainen. Ei mulla oo rakenteita. Ei mun maailmassa oo järjestömaailmaa ja yritysmaailmaa ja jotain maailmaa. Tai toisaalta, ei oo myöskään auktoriteetteja. Semmosia, että “ku toi sanoo, niin sit pitää”.

Sannalla on kymmeniä ihmisiä, joiden kanssa hän sparrailee tilanteen mukaan, liittyy asia työhön tai omaan henkilökohtaiseen kasvuun. Hän on aina hakenut sparria laajasti erilaisista näkökulmista. Sparraus toimii kumpaankin suuntaan, antamisen ja vastaanottamisen tasapaino on hyvä säilyttää.  

”Äiti ollut mentorina monessa elämän käänteessä, toisaalta mentoroin monessa asiassa myös häntä. 

Lukiessaan mielenkiintoisen jutun Kauppalehdestä tai Hesarista, Sanna kontaktoi asiantuntijaa tai haastateltavaa ja pyytää häntä sparrailemaan kanssaan. Myös tämä kertoo Sannan pelottomuudesta ja rohkeasta asenteesta.

Tulevaisuuden haaveet

Sanna haluaisi vielä jossain vaiheessa urallaan tehdä vaikuttavaa yhteiskunnallista työtä nuorten ja vanhemmuuden parissa, modernien palveluiden muodossa. Hän haluaa olla luomassa Suomeen uudenlaista palveluverkostoa ennaltaehkäiseviin palveluihin nuorille ja vanhemmille.

Sanna huolehtii erittäin pieteettillä omasta hyvinvoinnistaan monella tasolla. Kaikki pystyvyys lähtee perusasioiden pohjalta: syö, nukkuu, liikuttaa kehoa, tekee asioita joista nauttii ja pitää ympärillään ihmisiä joita rakastaa ja jotka rakastavat takaisin.

Jakson lopussa Sanna jakaa vielä omat uravinkkinsä. Kuuntele jakso (Spotify) täältä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä