Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Sari Hujanen

Senior Consultant & Certified Business Coach, MPS Prewise / 23.9.2021

Tägit: Itsetuntemus, Urajohtaminen, Uratarina

YT-NEUVOTTELUJEN jälkeinen irtisanominen, näin jälkeen päin ajatellen, antoi minulle sysäyksen pohtia omaa uraa, mennyttä ja tulevaa, rauhassa ja ajan kanssa. Tunnistin silloin uraani peruutuspeilistä tarkastellen kipuilleeni jo jonkin aikaa työn motivaation kanssa. 

ISOSSA roolissa pohdinnassa oli omien arvojen kirkastaminen. Mitä asioita arvostan elämässäni ylipäätään ja millaisia asioita arvostan työssä.  Apuna tässä pohtimisessa toimivat niin uravalmentaja kuin ystäväni, ketkä herättelivät minua ajattelemaan kimuranteilla kysymyksillä ja antamalla tukea hankalissa pohdinnoissa. Näiden asioiden kanssa jumppaaminen avasi minulle uuden urapolun pään henkilöstön kehittämisen saralla.   

MISSIOKSENI muodostui halu auttaa ihmisiä pärjäämään töissään paremmin. Tästä innostuneena kouluttauduin Business Coachiksi ja perustin oman yrityksen. Kolme vuotta yksinyrittäjänä nosti esille itselleni uuden arvon, jonka olin sivuuttanut aiemmassa arvopohdinnassa. Ehkä siksi, että pidin sitä itsestäänselvyytenä tai asiana, jota en edes osannut ajatella arvona. Ja tuo asia on työyhteisö. Saan itsestäni kaikkein parhaimman irti osana työyhteisöä. Minulle on todella luontaista pallotella ja sparrata työkaverien kanssa asioita, jalostaa yhdessä niitä eteenpäin, nauttia onnistumisista yhdessä ja peilata oppeja epäonnistumisista.  

UTELIAISUUS omia ajatuksia kohtaan antaa polttoainetta hyvälle työelämälle. Tietoinen pysähtyminen omien arvojen, ajatusten ja motivaation lähteiden äärelle silloin tällöin auttaa meitä tunnistamaan mitkä tekijät saavat meidät loistamaan työssämme. Välillä pitää tehdä vaikeita päätöksiä, ”nyt mun pitää lähteä” tai ”valitsen jäädä”, mutta ilman niitä tietoisia päätöksiä, saatamme vaan ajelehtia työssämme. Ja sekin on ok, jos sen tekee tietoisesti. Jos oma pää jumittaa, ota ammattilaisia avuksi. Sparraustapaaminen uravalmentajan kanssa voi auttaa avaamaan jumeja ja saamaan erilaisia näkökulmia asioihin.  

JOKAINEN meistä on vastuussa omasta hyvinvoinnistamme ja työ, minulle ainakin, on iso osa kokonaishyvinvointiani.


Kirjoittaja Sari Hujanen aloitti uuden urapolun Lifeworksin emoyhtiö MPS:llä konsulttina elokuussa 2021 ja kertoo nauttivansa uudesta työyhteisöstä. 


Jos haluat pallotella ja sparrailla omaa uraasi uravalmentajan kanssa, lue lisää Uralla eteenpäin -valmennuksesta.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä