Lifeworks

/ 25.11.2021

Tägit: CV, Työhaastattelu, Työnhaku

Kirkasta ydinosaamisesi

Kun etsit uutta työtä, kirkasta ja paketoi osaamisesti rekrytoijaa kiinnostavalla tavalla. MPS:llä rekrytoijana toimivan Nina Kalajoen tärkein vinkki työnhakijalle onkin:

Mieti oma ydinosaamisesi: mitä osaan todella hyvin, missä olen mielestäni hyvä ja mitä haluan jatkossa tehdä. Tee näistä hissipuhe!

Räätälöi CV

Älä lähetä samaa CV:tä jokaiseen paikkaan vaan räätälöi se aina jokaista tehtävää varten. Voit korostaa tiettyjä osaamisia tai poistaa tehtävän kannalta epäolennaisia asioita, jolloin CV tuo paremmin esiin sopivuutesi nimenomaan haettavaan tehtävään.

Hyödynnä LinkedIn

Erityisesti suorahaussa LinkedInin rooli on iso ja sopivia kandidaatteja etsitään paljon LinkedInistä. Myös työhakemuksessa tai CV:ssä oleva linkki omaan LinkedIn-profiiliin auttaa rekrytoijaa näkemään kandidaatin aktiivisuuden, mahdolliset suosittelut sekä lisätietoa työpersoonasta.

Ole aktiivinen ja sinnikäs

Yrityksiin voi ja kannattaa olla suoraan yhteydessä, vaikka siellä ei olisi avointa paikkaa juuri nyt. Jos yritys kiinnostaa ja sinulla on heille annettavaa, niin ole suoraan yhteydessä rekrytointeja tekevään henkilöön. Vaikka paikkaa ei juuri sillä hetkellä löytyisi, voi aktiivinen yhteydenpito tuoda uusia mahdollisuuksia myöhemmin, jos yrityksessä nousee tarve kaltaisellesi osaajalle.

Verkostoidu

Verkostoidu nykyisessä työpaikassa, opiskelupaikassa, LinkedInissä, tapahtumissa ja harrastuksissa.

Mitä paremmin ihmiset tietävät osaamisesi ja sen mitä olet etsimässä, sitä useammin saatat kuulla uusista työmahdollisuuksista.

Verkostoitumista aktiivisesti omalla urallaan hyödyntänyt Lukumanu Iddrisu vinkkasi olemaan suoraan yhteydessä kiinnostavan yrityksen työntekijöihin. Kys aktiivisesti tietoa yrityksestä, ja hyödynnä kuulemaasi ja verkostojasi myöhemmin, jos haet yritykseen töihin.

Kysy lisätietoa rekrytoijalta, jos et pääse jatkoon

Mikäli et pääse jatkoon rekrytointiprosessissa, pyydä palautetta rekrytoijalta. Kysy samalla, missä onnistuit, mitä voisit parantaa tai mitä osaamista sinun kannattaisi kehittää, jotta seuraavalla kerralla olisit sopivampi kandidaatti. Tämä keskustelu saattaa johtaa toisiin työtarjouksiin myöhemmin.  Tai se voi myös auttaa suuntaamaan energiasi toisiin yrityksiin. Lukumanu Iddrisu on itse käyttänyt tätä tapaa onnistuneesti ja hän kiteyttikin Urasummit-haastattelussa osuvasti:

Rejection is a redirection.

Vinkit on kerätty Nina Kalajoen ja Lukumanu Iddrisun haastatteluista 11.11.2021 Urasummit-tapahtumasta. Nina toimii MPS:llä rekrytoijana ja Lukumanu valittiin vuoden kesätyöntekijäksi 2021.


Löydät lisää rekrytoijien vinkkejä sekä kaikki Urasummit-haastattelut Onnistujan urapalvelusta.