Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 25.11.2021

Tägit: CV, Työhaastattelu, Työnhaku

Kirkasta ydinosaamisesi

Kun etsit uutta työtä, kirkasta ja paketoi osaamisesti rekrytoijaa kiinnostavalla tavalla. MPS:llä rekrytoijana toimivan Nina Kalajoen tärkein vinkki työnhakijalle onkin:

Mieti oma ydinosaamisesi: mitä osaan todella hyvin, missä olen mielestäni hyvä ja mitä haluan jatkossa tehdä. Tee näistä hissipuhe!

Räätälöi CV

Älä lähetä samaa CV:tä jokaiseen paikkaan vaan räätälöi se aina jokaista tehtävää varten. Voit korostaa tiettyjä osaamisia tai poistaa tehtävän kannalta epäolennaisia asioita, jolloin CV tuo paremmin esiin sopivuutesi nimenomaan haettavaan tehtävään.

Hyödynnä LinkedIn

Erityisesti suorahaussa LinkedInin rooli on iso ja sopivia kandidaatteja etsitään paljon LinkedInistä. Myös työhakemuksessa tai CV:ssä oleva linkki omaan LinkedIn-profiiliin auttaa rekrytoijaa näkemään kandidaatin aktiivisuuden, mahdolliset suosittelut sekä lisätietoa työpersoonasta.

Ole aktiivinen ja sinnikäs

Yrityksiin voi ja kannattaa olla suoraan yhteydessä, vaikka siellä ei olisi avointa paikkaa juuri nyt. Jos yritys kiinnostaa ja sinulla on heille annettavaa, niin ole suoraan yhteydessä rekrytointeja tekevään henkilöön. Vaikka paikkaa ei juuri sillä hetkellä löytyisi, voi aktiivinen yhteydenpito tuoda uusia mahdollisuuksia myöhemmin, jos yrityksessä nousee tarve kaltaisellesi osaajalle.

Verkostoidu

Verkostoidu nykyisessä työpaikassa, opiskelupaikassa, LinkedInissä, tapahtumissa ja harrastuksissa.

Mitä paremmin ihmiset tietävät osaamisesi ja sen mitä olet etsimässä, sitä useammin saatat kuulla uusista työmahdollisuuksista.

Verkostoitumista aktiivisesti omalla urallaan hyödyntänyt Lukumanu Iddrisu vinkkasi olemaan suoraan yhteydessä kiinnostavan yrityksen työntekijöihin. Kys aktiivisesti tietoa yrityksestä, ja hyödynnä kuulemaasi ja verkostojasi myöhemmin, jos haet yritykseen töihin.

Kysy lisätietoa rekrytoijalta, jos et pääse jatkoon

Mikäli et pääse jatkoon rekrytointiprosessissa, pyydä palautetta rekrytoijalta. Kysy samalla, missä onnistuit, mitä voisit parantaa tai mitä osaamista sinun kannattaisi kehittää, jotta seuraavalla kerralla olisit sopivampi kandidaatti. Tämä keskustelu saattaa johtaa toisiin työtarjouksiin myöhemmin.  Tai se voi myös auttaa suuntaamaan energiasi toisiin yrityksiin. Lukumanu Iddrisu on itse käyttänyt tätä tapaa onnistuneesti ja hän kiteyttikin Urasummit-haastattelussa osuvasti:

Rejection is a redirection.

Vinkit on kerätty Nina Kalajoen ja Lukumanu Iddrisun haastatteluista 11.11.2021 Urasummit-tapahtumasta. Nina toimii MPS:llä rekrytoijana ja Lukumanu valittiin vuoden kesätyöntekijäksi 2021.


Löydät lisää rekrytoijien vinkkejä sekä kaikki Urasummit-haastattelut Onnistujan urapalvelusta. Kokeile nyt maksutta 2 viikkoa.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä