Lifeworks

/ 30.12.2021

Tägit: Itsetuntemus, Urajohtaminen

Miten meni, noin niin kun omasta mielestä?

KULUNEET 12 kuukautta ovat taas kartuttaneet kasan onnistumisia, haasteita, naurua ja kyyneleitä elämän kirjan kansien väliin. Ennen kun suuntamme nokat kohti tulevaa vuotta, on hyvä pysähtyä hetkeksi selailemaan vuoden 2021 sivuja ja reflektoida kuluneen vuoden tapahtumia. Juhlia omia saavutuksiaan, osoittaa kiitollisuutta elämää ja läheisiään kohtaan sekä päästää irti asioista, jotka eivät meitä välttämättä enää palvele. 

PARAS tapa sukeltaa muistojen maailmaan, on miettiä kulunutta vuotta erilaisten kysymysten kautta, jotka auttavat palauttamaan mieleen, miltä vuosi 2021 oikeastaan näyttikään. Olemme koonneet kymmenen kysymystä, joilla pääset ainakin alkuun. Vastaa kysymyksiin niin avoimesti, rehellisesti ja yksityiskohtaisesti kuin voit. Tämä auttaa sinua siirtymään uudelle vuosikymmenelle kirkkain mielin ja selkein suunnitelmin. 

  1. Mikä sai sinut nauramaan tai hymyilemään sydämesi pohjasta? 
  2. Mitä hyvää teit tänä vuonna itsesi, jonkun toisen tai ympäristön hyväksi? 
  3. Mitkä olivat viisaimmat sanat, jotka kuulit tänä vuonna? 
  4. Mistä kokemuksesta, saavutuksesta tai muutoksesta olet kaikkein ylpein? 
  5. Mitkä olivat vuoden 2021 lempihetkiäsi? 
  6. Mitä tajusit haluavasi saavuttaa tulevaisuudessa? 
  7.  Mitä uutta opit tänä vuonna? Tämä voi olla konkreettinen taito tai oivallus itsestäsi tai elämästä. 
  8. Mitä teit ihka ensimmäistä kertaa tänä vuonna? 
  9. Mitkä olivat vuoden 2021 suurimmat haasteet ja miten ne vaikuttivat sinuun? Kirjaa ylös 1-3 haastetta. 
  10. Mitkä asiat sinun on hyvä jättää tähän vuoteen ja menneisyyteen, jotta voit siirtyä elämässäsi eteenpäin ja saavuttaa haluamasi asiat?

USEIN tajuamme vasta tämän tyyppisten pohdintojen jälkeen, miten paljon yhteen vuoteen oikeastaan mahtuukaan. Ja vaikka jotkut vuodet ovat haastavampia kuin toiset, löytyy matkan varrelta usein myös pieniä ja vähän suurempiakin asioita, joista voi olla kiitollinen ja onnellinen.