Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Lifeworks logo.

Lifeworks

/ 23.2.2023

Tägit: Piilotyöpaikat, Työnhaku

Piilotyöpaikka on työmahdollisuus, johon ei ole ehditty tai ei aiota hakea henkilöä avoimen haun kautta. Piilotyöpaikka voi syntyä mm. yrityksen kasvusta, henkilöstömuutoksista tai laajennuksesta eri paikkakunnalle. Tällöin on hyvä olla ajoissa liikkeellä, sillä mitä nopeammin olet yritykseen yhteydessä, sitä parempi mahdollisuus on napata työpaikka ennen kuin rekrytointi aukeaa.

Sitran tutkimuksen mukaan jopa 80 % työpaikoista on piilossa, mutta harva työnhakija kontaktoi yrityksiä suoraan. Kaikkiin yrityksiin ei kuitenkaan kannata olla yhteydessä vaan ainoastaan niihin, jotka oikeasti kiinnostavat ja vastaavat kriteerejäsi.

Onnistujan urapalvelusta löydät piilotyöpaikkaoppaan, jonka avulla opit kuusi vaihetta piilotyöpaikan nappaamiseen. Kokeile maksutta 14 päivän ajan!

Piilötyöpaikkoja voi löytää puskaradiosta, verkostoista, uutisista sekä somepostauksista. Sopivan yrityksen löytyessä, lähde tarjoamaan sellaista osaamistasi, josta yritys voisi hyötyä. Muista, että piilotyötä haetaan samalla tavalla kuin avointa työpaikkaa, mutta ilman ilmoitusta.

Muista nämä, kun aloitat piilotyönhaun:

  1. Määrittele ensin mitä haluat ja miksi. Vahvista itsetuntemustasi, jotta osaat kertoa itsestäsi tarpeen tullen. Mitä sinulla on tarjota tulevalle työnantajalle?
  2. Hyödynnä kaikki verkostosi ja pidä meteliä työnhaustasi. Kun tiedät, mitä etsit, laajenna verkostojasi aktiivisesti sinua kiinnostaviin yrityksiin ja rekrytoijiin.
  3. Optimoi LinkedIn-profiilisi ja verkostoidu siellä tehokkaasti. Ole kiinnostunut muista sen sijaan, että puhuisit vain itsestäsi.

Bonus: Ole kiva työkaveri ja avulias verkostoillesi – näin sinut muistetaan ja muut mielellään auttavat sinua työnhaussa!


Järjestimme Piilotyönhaku haltuun -webinaarin keskiviikkona 15.2. Webinaarissa Lifeworksin asiantuntijat Linda Neiglick ja Suvi Poikela jakoivat vinkit piilotyöpaikkojen löytämiseen ja hakemiseen. Tallenne on katsottavissa Onnistujan urapalvelussa, kirjaudu sisään täältä tai jos et ole vielä tilajaa, voit tilata Onnistujan urapalvelun täältä.


💡 Julkaisemme kerran kuussa tuoreita piilotyöpaikkoja sivuillamme! Jos haluat nähdä vinkit, kirjaudu sisään Lifeworks-tunnuksillasi tai rekisteröidy maksutta Lifeworks-jäseneksi. Käy kurkkaamassa uusimmat vinkit täältä!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä