Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Iiro Pohjanoksa

Kehitysjohtaja, MPS-Yhtiöt / 17.4.2019

Tägit: Johtaminen, Motivaatio

“Se sujuu siinä sivussa”, on monen kokeneemman esimiehen viesti, kun erilaisissa palaute- tai valmennuskeskusteluissa heitä tapaa. Varsinkin asiantuntijasta esimieheksi kasvaneet, pitkään samassa tehtävässä toimineet konkarit kokevat esimiestyöhön tarvittavan panoksen ja energian olevan melko vähäistä. Esimiestyö sujuu helposti siinä ”oikean työn” ohessa. 

Alaisen näkökulmasta tilanne voi näyttää kovin erilaiselta. Onko esimieheni aidosti kiinnostunut minusta tai meistä? Saammeko sellaista esimiestukea, että voimme hyödyntää kaiken potentiaalimme ja kehittyä omissa tehtävissämme. Saammeko tukea jaksamiseen ja työhyvinvointiin?

Useimmiten esimiehen välinpitämättömältä vaikuttava toiminta ei ole ollenkaan tarkoituksellista, saatikka laiminlyövää – urautuminen, esimiehen oman motivaation väheneminen ja asioiden omalla painollaan hyvin rullaaminen sulkevat vain silmiä muiden tarpeilta ja muutoksen välttämättömyydeltä.  

Oletko sinä törmännyt omassa työyhteisössäsi tällaiseen? Tai onko mahdollista, että olet jopa itse tämänkaltaisessa tilanteessa? Mitä voisimme tehdä välttääksemme kyseisen tilan? 

Motivaatio lienee avainsana urautumisen ehkäisyssä. Miksi ylipäätään teen työtä, johon kuuluu esimiesvastuu: olenko ajautunut esimiestehtävään vai aina halunnut siihen. Olenko motivoitunut itse kehittymään ja pysymään ajan tasalla. Olenko tottunut helppouteen ja vaivattomuuteen niin paljon, että siitä on tullut tärkeä työelämän motivaattori?

Mikäli havaitset, että menestymisen motivaatio on hiipunut ja helppouden motivaatio on hallitseva, sinun on syytä pohtia oman urasi tilannetta. On nimittäin todennäköistä, että työyhteisösi ja alaisesi eivät saa sinulta kaikkea sitä hyvää, jonka voisit heille tarjota. 

Oman motivaation säännöllinen arviointi, työn tuunausmahdollisuuksien kartoittaminen ja välillä jopa työn vaihtaminen ovat keinoja ylläpitää korkeaa suoritusmotivaatiota, joka kasvattaa myös omaa työtyytyväisyyttäsi. Mikäli koet, että tähän on tarvetta, älä epäröi tarttua tilaisuuteen. Älä johda vasemmalla kädellä, vaan pyri käyttämään koko potentiaaliasi. Siitä hyötyvät kaikki.


Haluatko kehittyä johtajana? Tutustu palveluihimme johtajille täältä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä