Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Elina Koskela

Toimitusjohtaja, MPS Career Oy / 9.10.2019

Tägit: Johtaminen, Osaaminen, Urajohtaminen

MPS toimii osana globaalia Executive Searchiin keskittyvää Panorama-verkostoa. Kokoonnuimme kahdenkymmenen maan voimin keskustelemaan ja oppimaan suorahaun ja johdon kehittämispalveluiden nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Millaisia maiden ja mantereiden ylittäviä hakukriteereitä johtajavalinnoissa tunnistetaan?

HAKUKRITEERIT ovat luonnollisesti jokaisessa toimeksiannossa omanlaisensa, mutta keskusteluni useiden eri maiden suorahakukonsulttien kanssa sivusivat poikkeuksetta seuraavia alueita:

  1. Rekrytoijat etsivät näyttöjä yrityksen valuaation kasvattamisesta. Tässä ajassa herätät erityistä kiinnostusta, jos olet onnistunut rakentamaan ja johtamaan arvoa tuovia verkostoja, muodostamaan ja toteuttamaan perinteiseen osaamiseen nojautuvan uudistavan strategian tai johtamaan digitaalisen transfromaation. Tietyillä toimialoilla johtajien henkilökohtaiset EXIT:t ovat haluttuja kokemuksia eli jos olet sellaisen saanut kokea, tuo se esille vahvuutenasi.
  2. Digitaalisuus muutti ja muuttaa tekemistä kaikilla toimialoilla. Johtajat eivät voi ulkoistaa tätä osaamista itseltään pois. Johtajan toivotaan tuovan lisäarvoa digitaalisten prosessien, palveluiden ja osaamisen kehittämiseen. Markkinoinnin, IT:n ja liiketoiminnan kehitys kytkeytyneenä johtamiskompetenssiin on osaamisten yhdistelmä, joka kiinnostaa rekrytoijia erittäin paljon tällä hetkellä.
  3. Coaching mindset ja -osaaminen nähdään edellytyksenä johtajaksi valikoitumiselle. Organisaation menestymistä ei nähdä johtajan yksilösuorituksena enää missään maailmankolkassa. Suomalainen johtajuus nähdään monien mielestä tässä asiassa jopa edelläkäyvänä, mikä on mielestäni hienoa! Coaching-taidot mahdollistavat organisaation potentiaalin esille nostamisen, innostavan vision kehittämisen sekä sen viestimisen. Jos olet pitänyt valmentavan esimiestyön kursseja ja kirjoja pehmoiluna, nyt viimeistään on aika muuttaa asennetta. Myös henkilökohtaisen coaching-prosessin läpikäyminen edistää coachaavan otteen sisäistämistä, eli vahva suositus sille.

TOIMIALAKOHTAISET rajat ylitetään nyt. Perinteiset toimialat hakevat lisäboostia rekrytoimalla osaajia oman toimialansa ulkopuolelta. Tämä tarjoaa mahdollisuuksia alanvaihtajille, mutta edellytyksenä on vaade entistä laaja-alaisemmalle ajattelulle ja uusien asioiden omaksumiselle.

Jos haasteet kiinnostavat, muotoile osaamisesi uutta lisäarvoa tuovalla tavalla ja katsele rohkeasti mahdollisuuksia oman toimialasi ulkopuolelta.

YLLÄ mainittuja asioita kannattaa pohtia osana johtajan ammattitaidon kehittämisen ja oman työelämähaluttavuuden kannalta vaikkei työnhaussa olisikaan.


Blogin kirjoittaja on Elina Koskela, MPS Career Oy:n toimitusjohtaja. Teksti on julkaistu ensimmäisen kerran LinkedInissä

“Urapolut ovat ammatillinen intohimoni. Erityisesti toimitusjohtajien työurat ja työ ovat pitkään olleet tutkailujeni kohteena. Ammennan näkemykseni toimitusjohtajuudesta useista perspektiiveistä: Toimitusjohtajien rekrytoijana, johtaja-arviointien tekijänä ja toimitusjohtajien coachina. Koen toimitusjohtajuuden ilot ja surut myös henkilökohtaisesti läheltä itse toimitusjohtajana työskennellen sekä toimitusjohtajan vaimona kodin näkökulmasta elettynä. 

Toimitusjohtajien työhaastattelut, coaching-istunnot, heidän kirjoittamansa työhakemukset ja cv:t sekä yhteiset keskustelut ovat antaneet mahdollisuuden tarkastella roolia, joka on juridiselta pohjaltaan geneerisesti sama yrityksestä riippumatta, mutta arjen toteutuksena ja henkilökohtaisena kokemuksena jotain aivan uniikkia.”


Johtaja, kaipaatko uusia uramahdollisuuksia? Katso tästä palvelumme johtajille.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä