Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Elina Koskela

Managing Director, MPS Career / 1.7.2018

Tägit: Itsetuntemus, Palautuminen, Työnhaku, Urajohtaminen

OLEN lähiaikoina törmäillyt kiihtyvällä tahdilla kirjoituksiin ja keskusteluihin, joissa työelämän muutos ja sen seurannaisvaikutukset ovat joltain näkökulmalta mukana. Työskentely rekrytointien ja uracoachigin parissa on herättänyt kiinnostukseni työelämän uutta metataitoa – Työuran hallintaa – kohtaan.

TYÖURAMME tulevat jaksottumaan vaiheisiin, joissa olemme perinteisissä työsuhteissa, teemme alihankintana projekteja tilaajille, työskentelemme yrittäjänä verkostoissa tai olemme työpaikkojen välissä ilman työtä.

MEILLE yksilöille on eduksi osata rakentaa kestäviä työuria itsellemme. Mutta miten tehdään kestäviä työuria ja työssään onnellisia ihmisiä.

Löysin nämä neljä ulottuvuutta. Miten Te ajattelette?

1. TUNNE itsesi. Tiedosta vahvuutesi ja kehittymisalueesi, niin pystyt hakeutumaan tehtäviin, joissa työn ja työntekijän vahvuudet sopivat yhteen.

2. KEHITÄ itseäsi ja osaamistasi. Ota vastuu kilpailukykyisen osaamisen ylläpidosta. Huolehdi, että olet ammatillisesti haluttava työntekijä.

3. TUNNE työmarkkinoiden ja työnhaun logiikka. Ole tietoinen, missä tarvitaan osaamistasi ja mitkä ovat keskeiset työllistymisen kanavat.

4. TURVAA balanssi työn ja muun elämän välillä. Pyri huolehtimaan, että elämänhallinnan osa-alueet työ, terveys, ystävät ja perhe, pysyvät tasapainossa. Oman vireen ja energian johtaminen sekä mahdollisuus kokea yhteenkuuluvuutta ja tehdä hyvää muille ovat tärkeitä tasapainoisen elämän osasia.


Elinan blogi on julkaistu aiemmin MPS:n Johtamisen maailma -blogissa 11/2017.


Katso myös Linda Neiglickin 6+1 keinoa onnellisempaan työelämään.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä