Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Päivi Montgomery

Päivi Montgomery

Career Coach / 15.8.2018

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio

MOTIVAATIO ei ole mitätön juttu, kun miettii työtä, sen muutoksia ja vaatimuksia. Motivaatio on sinun kompassisi työn tyrskyissä ja oppaasi urapolun tienhaaroissa. Sen avulla suunnistat työn muutostilanteissa oikeaan suuntaan. Se kertoo, milloin olet ottamassa askelta oikeaan suuntaan ja milloin olet menossa harhateille. Kun tunnistat motivaatiotekijäsi, olet varmemmalla pohjalla omissa valinnoissasi, sillä valintatilanteita sinulla tulee olemaan työuran varrella, siltä et voi välttyä.

VALINTATILANTEET voivat olla pieniä; lähtisinkö mukaan työpaikan kehittämisprojektiin? Osallistuisinko kurssille, jota työnantaja tarjoaa vapaaehtoisena? Lukisinko kollegani suositteleman kirjan, joka liittyy omaan alaamme? Tai ne voivat olla isompia; vaihdanko työpaikkaa? Ryhdynkö yrittäjäksi? Opiskelisinko kokonaan uuden ammatin?

VALINNOILLA on yksi yhteinen piirre, nimittäin sinä et voi varmuudella tietää, mihin valinta lopulta johtaa. Onneen ja mammonaan – tai ei yhtään mihinkään. Mutta jos et huomioi omia motivaatiotekijöitäsi tehdessäsi valintoja, todennäköisesti toteat myöhemmin tehneesi väärän valinnan. Anna motivaation vaikuttaa valintoihisi ja näkyä työssäsi!

MOTIVAATIOTEKIJÖITÄ voi hahmottaa esimerkiksi ura-ankkurien kautta. Ne ovat tekijöitä, jotka nimensä mukaisesti ankkuroivat ihmisiä omanlaisiinsa työuriin. Ne eivät muutu kovin paljon elämän kulun aikana. Jotkut ankkuroivat itsensä yrittäjyyteen ja mahdollisuuteen toimia ja työskennellä niin vapaasti kuin mahdollista. Toisille työn ja elämän tasapaino on tärkeää ja he ehkä hakeutuvat tehtäviin, joissa voi toimia vaikkapa osa-aikaisesti.

HALU VAIKUTTAA asioihin ja ihmisiin johtaa usein esimies- tai johtajauralle, miksei myös politiikkaan tai järjestömaailmaan. Toiset taas haluavat vaikuttaa asioihin kehittämällä niitä ja käyttämällä omaa luovuuttaan. Yhdelle antaa kiksejä asiantuntijauralle kiinnittyminen ja oman osaamisen kasvattaminen kapeallakin alalla. Toisaalta arvojen mukaan toimiminen ja muiden auttamisen halu on taustalla usein asiakaspalvelu- tai hoiva-ammateissa. Joillekin tärkeintä on mahdollisimman pysyvä ja ennakoitava työura ja turvallinen työsuhde.

KAIKKI URA-ANKKURIT ovat arvokkaita, osa helpommin ja osa vaikeammin saavutettavia. Luultavimmin jokainen voi tunnistaa pari-kolme itselleen tärkeintä ura-ankkuria. Niiden pitäminen mielessä tilanteissa, joissa tarjoutuu mahdollisuus muuttaa asioita omalla työurallaan tai oppia uutta, auttaa tekemään kestäviä, itsensä näköisiä valintoja.


Päivi Montgomery, uravalmentaja, jonka ura-ankkureihin kuuluvat ainakin asiantuntijuus ja luovuus.

Blogi on julkaistu aiemmin Päivin postauksena LinkedInissä 15.8.2018. 


Katso 5 asiaa, joilla hyvä hakija erottuu joukosta – yksi niistä on motivaatio!

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä