Päivi Montgomery

Uracoach, psykologi / 14.1.2021

Tägit: Työnhaku

Työnantaja haluaa tietää sinusta kolme asiaa:

1) mitä osaat tehdä
2) mikä sinua motivoi ja
3) millainen on työskentelytapasi (persoonallisuus).

Useimmiten juuri tässä järjestyksessä.

HAKUPROSESSIN alkuvaiheessa keskity osaamisen esittelyyn eli siihen, mitä olet työssäsi aiemmin tehnyt. Nimen omaan substanssiosaamiseen kuten kielitaito, järjestelmäosaaminen, kokemus kansainvälisistä organisaatiosita jne. Tämä vaihe liittyy yleensä ansioluettelon ja hakemuksen valmisteluun, tai piilotyöpaikkoja etsiessä mahdollisesti työnantajan suoraan kontaktointiin.

SELKEYTÄ itsellesi, mikä sinua työssä kiinnostaa ja motivoi, sillä sitä työnantaja joka tapauksessa miettii. Hän haluaa varmistaa, että olet oikeasti kiinnostunut tehtävästä. Muuten riskinä on, että vaihdat pian työtä tai et panosta siihen.

PROSESSIN loppua kohti eli haastattelukierroksiin valmistautuessa varmista, että osaat kuvata työskentelytapaasi ja työminääsi. Yleensä kalkkiviivoilla on hakijoita, joilla on paittiarallaa yhtä vahva osaaminen – tällöin persoona erottaa muista.


Voit lukea lisää Päivi Montgomeryn työnhakuvinkkejä hänen LinkedIn-profiilistaan.


Saat näihin kaikkiin kolmeen yllä olvevaan kohtaan vinkkejä ja apua digitaalisesta Onnistujan urapalvelusta. Tammikuussa 2021 annamme tilaajille myös henkilökohtaiset vinkit työhakemukseen, ja etu vaihtuu joka kuukausi. Tutustu palveluun tästä!