Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Carita Martas

Carita Martas

Recruitment Marketing Specialist, MPS Career / 7.10.2021

Tägit: LinkedIn, Työnhaku

HALUATKO kasvattaa mahdollisuuksiasi osua research-konsultin haaviin? Jos nyt mietit kuumeisesti mikä se sellainen research-konsultti oikein on, niin hän työskentelee suorahakukonsultin työparina. Research- tai suomalaisemmin tutkimuskonsultti vastaa ehdokaskartoituksesta eli etsii haettavan osaajan profiiliin sopivia kandidaatteja julkisista lähteistä. Jotta sinut olisi helpompi löytää, kurkkaa tästä muutama kätevä tapa, joilla voit tehostaa näkyvyyttäsi LinkedInissä.  

Innostu inmail-viesteistä 

Salli profiilisi yksityisyysasetuksissa inmail-viestien lähettäminen sinulle – saatat saada kiinnostavia yhteydenottoja! 

Konkretia kunniaan 

Kerro konkreettisesti erottuvin hakusanoin mitä osaat. Esimerkiksi sales manager on tehtävänimikkeenä niin yleinen, että sen seuraksi on hyvä lisätä tarkempaa kuvausta. Minkä toimialan myynnistä vastaat? Mitä myyt ja kenelle myyt? Millaisesta maantieteellisestä alueesta vastaat? Millaisia asiakkuuksia olet hoitanut? Muista myös kertoa, jos olet toiminut esihenkilönä. 


Psst. Jos haluat hioa LinkedIn-profiilisi ja CV:si timanttiseen ja löydettävään kuntoon research-konsultin avustuksella, tutustu Tule löydetyksi -palveluun. Tule löydetyksi -sparraus sopii sinulle, jos haluat oppia hyödyntämään LinkedIniä tehokkaasti oman asiantuntijuutesi ja erikoisosaamisesi esiintuomiseen.


Onnellisesti open to work 

Oletko valmis vaihtamaan työtä? Kerro se rohkeasti! Laittamalla open to work -toiminnon päälle, voit kertoa mistä tehtävistä olet kiinnostunut, millä alueella haluaisit työskennellä ja miten aktiivisesti etsit uutta. Jos haluaisit vaihtaa maisemaa ja muuttaa työn perässä, senkin kertominen onnistuu. Voit myös pitää vaihtohalusi piilossa näyttämällä tiedon vain ammattimaisesti LinkedIniä käyttäville henkilöille.  

Toimialasta tehoa 

Usein haetulta osaajalta etsitään spesifiä toimialaosaamista, jotta hyppy uuteen työhön kävisi helpommin. Voit merkitä työtehtäväsi lisätietojen industry-kohtaan työnantajan toimialan, jolloin sinut on helpompi löytää. Toimialatiedolla erotut paremmin muista samalla tehtävänimikkeellä toimivista osaajista. 

Yhteystiedot ylös 

Usein research-konsultti saa olla aikamoinen salapoliisi, kun tehtäväksi tulee etsiä ehdokkaan yhteystiedot. Jos sinulla ei ole julkista työnumeroa tai olet väliaikaisesti työelämästä pois syystä tai toisesta, kerro silti, miten saamme sinut kiinni. Merkitse yhteystietosi joko profiilisi summary-osioon tai tallenna asetuksiisi siten, että ammattimaisesti LinkedIniä käyttävä research-konsultti ne löytää. 


Kirjoittaja Carita Martas työskenteli research-konsulttina osana työkiertoa 9 kuukautta ja pääsi sinä aikana kartoittamaan ehdokkaita yli 20 suorahakuun. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä