Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Business Development Manager, MPS Lifeworks / 10.1.2020

Tägit: Motivaatio, Osaaminen, Työn tuunaaminen, Urajohtaminen, Uramuutos

VAIKKA töissä olisi ”ihan kivaa”, saatat välillä haikailla jonkun uuden perään. Mistä sitten tiedät, milloin oikeasti kannattaisi vaihtaa ja milloin kyse on vain hetkellisestä motivaatiokuopasta? 

VOIT selvittää tilanteesi vastaamalla näihin kolmen kysymykseen.  

1. Kohtaavatko omat työtehtäväsi ja motivaatiolähteesi?  

Koetko olevasi motivoitunut siitä mitä saat tehdä työksesi? Jos huomaat saavasi viikoittain uutta energiaa tai inspiraatiota työtehtävien, asiakkaiden tai kollegoiden kautta, se vaikuttaa positiivisesti omaan työmotivaatioosi. Mikäli taas huomaat, että motivaatiosi tai innostuksesi ei liikahda yhtään, kun teet sitä mihin sinut on palkattu, selvitä itsellesi mistä motivaatiopula johtuu. Jos kyse on työtehtävistä, pyri muuttamaan niitä vastaamaan paremmin motivaatiosi lähteitä. Jos kyse on tekemisen tavoista, yritä rohkeasti muuttaa niitäkin. Jos taas kyse on asiakkaista, kollegoista tai esimiehestä, joihin et voi itse vaikuttaa, voi uusi työ tarjota siihen ratkaisun.   

2. Ovatko omat ja yrityksen arvot samalla suunnalla? 

Pystytkö seisomaan työantajasi arvojen takana? Huomaat kyllä, jos omat ja työantajasi arvot eivät kulje samalla aaltopituudella. Yleensä yrityksen arvojen tai kulttuurin muuttaminen on aikaa vievää, joten voit toki yrittää omalla esimerkillä ja toiminnalla muuttaa asioita omien (ja muidenkin arvostamien) tapojen suuntaan. Mutta jos kyse on isosta arvoristiriidasta, huomaat sen tyytymättömyytesi lisääntymisenä ja motivaation laskuna. Se voi myös vaikuttaa omaan jaksamiseesi. Jos tiedät, että muutosta tai ratkaisua ei työnantajan puolelta ole tulossamieti missä toisissa yrityksissä arvot ja kulttuuri paremmin vastaisivat omia toiveitasi.  

3. Opitko uutta tai pääsetkö kehittämään osaamistasi töissä?  

Lisääntyykö osaamisesi ja inspiroidutko työssäsiKun työurat ja osaamistarpeet muuttuvat, kukaan meistä ei enää pärjää ilman jatkuvaa oman osaamisen päivittämistä. Ota siis kaikki irti nykyisen työpaikan mahdollisuuksista; mene mukaan uusiin projekteihin, hae työkiertoon tai pyydä kollegaa mentoriksi. Mikäli näitä mahdollisuuksia ei ole tarjolla tai olet oman oppimiskäyräsi vienyt jo tappiin, voisi uusi työ tarjota ratkaisun. 

JOS vastasit useampaan näistä kysymyksistä ”ei”, mieti mitä työpaikan vaihtamisen plussat ja miinukset olisivat sinulle ja ryhdy toimiin. Uuteen työhön liittyy toki aina riskejä, mutta niin myös vanhaan jäämiseen. Otat ison riskin omalle urallesi, jos et nykyisessä tehtävässäsi enää viihdy tai kehity, etkä tee asialle mitään. Uusi työ voi tarjota kehittymisellesi oivan mahdollisuuden. Mieti siis tarkkaan, mikä olisi sellainen yritys tai tiimi, jossa pääsisit hyödyntämään vahvuuksiasi sekä oppimaan uutta. 

MIHIN päädytkään, pidä huoli omasta kehittymisestäsi ja urastasi – keinoja on! Ja muista, yksin ei tarvitse uramatkaa tehdä eli jos kaipaat matkan varrella sparraajaa, ota Lifeworks-palvelut avuksi.  


Hakeutuessaan nykyiseen työhönsä blogin kirjoittaja Linda Neiglick painotti erityisesti yrityksen arvojen sopvivuutta omiinsa. Uuden oppiminen ja jatkuva itsensä kehittäminen työssä tulevat luontevasti kehittämispainotteisen roolin mukana ja isona motivaatiotekijänä hänelle on tehdä merkityksellistä työtä asiakkaiden urapolkuja edistämällä.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä