Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Erno Heino

Recruitment Marketing Coordinator & Job searcher, MPS Career / 26.11.2020

Tägit: Piilotyöpaikat, Työnhaku

TIESITKÖ, että tarjoamme rekisteröityneille asiakkaillemme maksutonta palvelua, jossa julkaisemme viikottain asiantuntijoidemme keräämiä vinkkejä mahdollisista piilotyöpaikoista? Jos et ole vielä rekisteröitynyt Lifeworks-jäseneksi, pääset tekemään sen blogin lopusta löytyvän linkin kautta.

KUINKA näitä piilotyöpaikkoihin liittyviä uutisia, signaaleja ja muita viestejä tulisi sitten tulkita? Miksi tieto tehtaan perustamisesta tai insinööritoimiston kasvusta voisi olla kiinnostavaa esimerkiksi viestinnän tai markkinoinnin asiantuntijalle? Tai miten uutinen uudesta hotelli-investoinnista voisi olla hyödyllinen henkilöstöhallinnon osaajalle?

1. Investoinnit kertovat kasvun tavoittelusta

Myös ns. perinteiset teollisuuden alat tarvitsevat suorittavan työn asiantuntijoiden lisäksi esimerkiksi viestinnän, henkilöstöhallinnon ja myynnin ammattilaisia. Uusi tehdas saattaa hyvinkin vaatia – koosta riippuen – erilaisia tukitoimintoja ja niin kutsuttuja ”back-office” työntekijöitä. Jos yritys taas aloittaa uuden pääkonttorin tai muun kiinteistön rakennuttamisen, voidaan taustalla olettaa olevan esimerkiksi signaali vanhan kiinteistön riittämättömyydestä kasvavalle henkilöstömäärälle.

2. Strategiamuutos vaatii usein uudenlaista näkökulmaa

Mikäli yritys ilmoittaa uudesta strategiasta tai muusta liiketoiminnan toimialan laajentamisesta, saattaa tämä edellyttää myös uudenlaisen näkökulman tarvetta henkilöstöltä. Uutta strategista suuntaa varten voidaan myös usein tarvita uudenlaista osaamista.

3. Rahoitus mahdollistaa uusia avauksia

Kun yritys ilmoittaa rahoituskierroksen päättymisestä tai uudesta isosta sijoittajasta, on seurauksena lähes varmuudella investointi toiminnan laajentamiseen tai kehittämiseen. Tässä taitekohdassa ei välttämättä ole vielä ollut aikaa valmistella julkisia rekrytointeja, jolloin aktiivinen avoimen hakemuksen kautta lähestyvä hakija voi hyvinkin olla etulyöntiasemassa paikan täyttämiseksi. Jälleen kannattaa myös pitää mieli avoimena. Myös teknologiayhtiöt ja rakennusfirmat tarvitsevat niin henkilöstö- ja taloushallinnon, viestinnän kuin myynninkin osaajia, liiketoiminnan kehittämisen asiantuntijoita ja ylipäätään ihmisiä, jotka kykenevät parantamaan yrityksen kilpailukykyä.

4. Älä siiloudu

Tämä liittyy yleisesti myös edellisiin kohtiin. Pyri näkemään työelämän kenttä mahdollisimman laajasti. Työelämä pirstaloituu jatkuvasti ja vaarana on erilaisten osaamisalueiden vahva keskittyminen vain oman ydinalueensa tekemiseen. Tällöin uusi näkökulma, erilainen tausta tai yrityksen ydinliiketoiminnasta poikkeava toimialaosaaminen voivat tarjota työkaluja laajempaan ymmärrykseen. Käännä siis erilaisuutesi eduksesi, etenkin jos haet piilotyöpaikkaa täysin uudelta alalta.

5. Rekrytointi ei kerro kaikkea

Vaikka yrityksessä olisikin avoimia työpaikkoja, ei se tarkoita automaattisesti muiden tehtävien olevan poissuljettuja. Rekrytointitarve alkaa usein yllättäen ja työpaikkojen julkaisua ei ehditä miettiä montaa viikkoa etukäteen. Samalla yritys voi myös tehdä monella eri tavalla rekrytointia: yksi paikka tulee julkiseen hakuun, toiseen puolestaan etsitään osaajaa verkostoista ja kolmanteen käytetään suorahakukonsulttia.

Bonusvinkki: Älä jää pelkkien julkisten uutisten varaan!

Mikäli sinulla on ajatus kiinnostavista yrityksistä tai haave unelmatyöstä, kannattaa astua myös itse aktiivisempaan rooliin näiden tutkimisessa. Valitse esimerkiksi 5 tai 10 sinua eniten kiinnostavaa yritystä ja lähde lähestymään niitä omatoimisesti – huolimatta siitä onko näistä yrityksistä viimeaikoina tullut edellä kuvattuja uutisia. Kaikki yritykset eivät välttämättä julkaise tiedotteita kasvusta tai tavoitteistaan, vaikka nämä teemat olisivatkin ajankohtaisia.


Blogin kirjoittaja Erno Heino työskentelee MPS:llä rekrytointimarkkinoinnin ja piilotyöpaikkojen asiantuntijana ja hänen erityisosaamistaan on mahdollisten piilotyöpaikkojen etsiminen ja tunnistaminen.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä