Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Head of Customer Experience & Marketing / 9.2.2023

Tägit: Piilotyöpaikat, Työnhaku

Miksi työpaikkaa vaihdetaan?

MPS:n tuoreessa työnhakututkimuksessa selvisi, että työpaikan vaihtamisen tärkeimmät syyt ovat osaamisen kehittäminen, uralla eteneminen sekä parempi palkka.

Palkkatietoa toivotaan rekrytointi-ilmoituksiin, mutta suurimmasta osasta se vielä puuttuu.

💡 Vinkki: Jos työpaikkailmoituksessa ei ole palkasta tietoa, voit olla yhteydessä rekrytoijaan ja kysyä lisätietoa palkkatasosta ennen kuin päätät hakea työpaikkaa.

Miten työpaikkoja haetaan?

Suosituin tapa hakea uutta työtä on työpaikkailmoitusten seuraaminen sekä hakuvahtien käyttäminen työpaikkasivustoilla. Muita tutkimuksessa mainittuja keinoja ovat mm.

💡 Vinkki: Kun haet työtä, käytä useampaa keinoa samaan aikaan. Tilaa Lifeworksin piilotyöpaikkavinkit sekä avoimet työpaikat sähköpostiisi ja ota tarvittaessa uravalmentaja tueksi. Laita myös hakuvahdit päälle: LinkedIn, Jobly, Oikotie, Duunitori.

Mikä työnhaussa turhauttaa?

Vuonna 2022 turhauttavin työnhakuun liittyvä tekijä oli se, ettei sopivaa työpaikkaa vaikuta olevan. Turhautumista aiheuttavat myös riittämätön palaute rekrytointiprosessin aikana sekä oman osaamisen sanoittaminen, joka on monelle hankalaa.

💡 Vinkki: Kirkasta oman unelmatyösi kriteerit (osaaminen ja tehtävät, toimialat, tehtävätaso, palkka jne.) ja tee itsellesi TOP 10 -lista kiinnostavista työnantajista. Jos kaipaat vinkkejä potentiaalisten työnantajien kontaktointiin, löydät piilotyöpaikkaoppaan Onnistujan urapalvelusta.

Maailmantilanteen vaikutus työnhakuun

Suurin osa (61 %) työsuhteessa olevista sanoi, ettei nykyinen maailmantilanne ole vaikuttanut suhtautumiseen työpaikan vaihtoon. Työpaikan vaihdon halukkuutta se on kuitenkin lisännyt joka neljännellä (24 %). Lähes joka toinen (42 %) uskoo löytävänsä uuden työpaikan 3 kuukauden sisällä.


💙 Julkaisemme uusia ideoita ja konkreettisia vinkkejä työnhakijoille joka viikko Lifeworksin Facebook– ja LinkedIn-sivuilla. Uutta kipinää ja motivaatiota urapolulle sekä vinkkejä uralla etenemiseen löydät myös Lifeworksin Instagramista. 💙


Tutkimuksen toteutti MPS-Yhtiöt 12/2022. Vastaajia oli 544 henkilöä, joista 46 % toimi asiantuntijatyössä, 25 % johtotehtävissä, 17 % esihenkilötyössä ja 10 % työntekijänä. 

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä