Löydä uusi innostus!

Kaipaatko uutta kipinää työelämääsi? Tilaa uutiskirjeemme niin saat ensimmäiset vinkit sähköpostiisi jo tänään.

Kun tilaan uutiskirjeen, hyväksyn samalla Lifeworksin käyttöehdot ja tietosuojalausekkeen.

Linda Neiglick

Business Development Manager, Lifeworks / 20.2.2019

Tägit: Itsetuntemus, Motivaatio, Osaaminen, Työn tuunaaminen, Työnhaku, Urajohtaminen, Uramuutos, Vahvuudet

Onko suunta ja tavoite tiedossa? 

Oletko koskaan harkinnut oman personal trainerin hankkimista? Mikä sai sinut alunperin pohtimaan PT:n palkkaamista? Netistähän löytyy lukuisia ilmaisia treeniohjelmia ja laskureita. Ja toisaalta, ”kuluta enemmän energiaa kuin mitä syöt” on aika yksinkertainen asia muistaa, mutta miksi sen toteuttamiseen tarvitaan ulkopuolisen apua?

Oli tavoitteenasi sitten pudotetut grammat, terveellisemmät elintavat tai uusi ennätys juoksutapahtumissa, niin perimmäinen syy PT:n harkinnalle on todennäköisesti joku unelma tai tunne ”paremmasta minästä”. Tämän saavuttaminen ei kiireisessä arjessa olekaan niin helppoa, jos siihen ei keskity riittävän tavoitteellisesti.

Sama koskee urahaaveiden ja -tavoitteiden saavuttamista. Periaatteessa tiedät, että jotain sinun tarvitsisi tehdä oman urasi suhteen, mutta käytännössä oikean suunnan ja ensimmäisten askeleiden ottaminen tuntuu haastavalta.

Voi myös olla, että ei tehdä tavoitteen suhteen riittävästi työtä tai keskitytä lainkaan oikeisiin asioihin.

Mitä PT tekee?

Hyvä PT tukee, sparraa, haastaa ja varmistaa, että valmennettavalla on riittävästi konkreettisia ohjeita sekä selkeä tavoite, jota kohdin yhdessä tehdään töitä. Tarvittaessa PT kannustaa ja repii sohvan pohjalta ylös lenkille. Kun joku odottaa sinun saapuvan salille tiettyyn aikaan, tulee sinne myös mentyä.

Ilmankin PT:tä voit toki pärjätä, mutta saat todennäköisesti itsestäsi enemmän irti lyhyelläkin aikavalillä, kun rinnalla on henkilökohtainen tsemppaaja. Huomaat myös useammin suoriutuvasi oman potentiaalisi ylärajalla ja jopa ylittävän oman mielesi sinulle asettamat rajat.

Miten CT voi auttaa uratavoitteiden saavuttamisessa?

PT-palveluita osataan jo ostaa, mutta samaan aikaan moni tuskailee yksin ura-asioidensa kanssa. Motivaatio tai oma urasuunta on hukassa. Ei välttämättä saada itsestä oikein enempää irti nykyisessä työssä tai turhaudutaan, kun oman potentiaalin käyttöön valjastaminen ei onnistukaan halutulla tavalla. Kuulostaa aika samalta kuin sohvan nurkassa jumittava kesäkunnosta haaveilija. PT-palvelut ovat tunnetusti tehokkaita, joten mitä jos palkkaisitkin Career Trainerin ratkomaan urajumejasi kanssasi?

Hyvä ”Career trainer” (a.k.a. uracoach, mentor) on ura-asioiden ja rekrytoinnin ammattilainen, joka sparraa, haastaa ja auttaa sinua saavuttamaan uratavoitteesi.

Kun seuraavan kerran huomaat miettiväsi uramuutosta tai maailman siisteintä työpaikkaa, josta salaa iltaisin haaveilet, suosittelen harkitsemaan oman Career Trainerin palkkaamista. Lupaan, että asiantunteva Career Trainer osaa repiä sinut ylös sohvan nurkasta, pystyy ratkomaan kanssasi urahaasteita ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Linda Neiglick, Lifeworksin Business Development Manager, joka on käyttänyt sekä PT:n että CT:n (mentorin) palveluita ja huomannut, kuinka ulkopuolinen sparraaja on nopeuttanut omiin tavoitteisiin pääsemistä. 


Kun etsit omaa career traineria, käy tutustumassa Lifeworksin uracoachaus-palveluihin. Meiltä löytyy yli 40 asiantuntevaa career traineria.

Kun haluat kehittää itseäsi

Ota urakehityksesi omiin käsiisi!

Iso osa työssä viihtymistä on tunne siitä, että oppii uutta ja kehittyy. On kuitenkin yleistä, että tuo tunne on vuosien aikana päässyt hiipumaan. Se saattaa ilmetä heikentyneenä ammatillisena itsetuntona, huolena omasta pärjäämisestä työelämässä tai toiveena toimenkuvan muutoksesta.

Käyttäjämme kertovat, että Onnistujan urapalvelu on auttanut heitä ottamaan askeleita, jotka ovat johtaneet parempaan työssä viihtymiseen esimerkiksi ylennyksen, lisäkouluttautumisen tai omien työtapojen kehittämisen kautta.

Onnistujan urapalvelun avulla saat:

  • Lisää itsetuntemusta ja luottamusta omaan osaamiseen
  • Keinoja vahvuuksiesi ja kehityskohtiesi tunnistamiseen
  • Työvälineitä itsesi johtamiseen ja ajanhallintaan
  • Rohkeutta ja innostusta uuden etsimiseen ja löytämiseen
  • Voimistuneen tunteen siitä, että kehityt työssäsi ja nautit siitä